Re: End of evangelion- teorioita !!!!SPOILERI!!!!

Home Forums Anime Animesarjat End of evangelion- teorioita !!!!SPOILERI!!!! Re: End of evangelion- teorioita !!!!SPOILERI!!!!

#50818
Valkoinenhai
Member

Yhdyn vahvasti seuraavaan;
Deserax wrote:

Olen nyt huomannut yhden uuden teorian, mikä saattaa olla samanlainen kuin muilla.
Shinjin äiti on sanonut että jos haluaa elää kovasti, niin mikä tahansa on paratiisi. Shinji jäi kai eloon etenkin siksi, koska tietämättään halusi elää enemmän kuin mitään muuta. Niin taisi Asukakin ajatella sillä hän on elokvan lopussa rannalla. Ja tuntuu myös siltä, että heidän henkiinjäämisensä johtui osittain myös "mielikuvituksen voimasta" mistä puhuttiin elokuvan loppuvaiheissa. Ja minulla on sellainen tunne että Gendo oli kiltti Reille siksi, koska hän tiesi että Rei yhdistyisi Lilithin kanssa ja antaisi Gendolle toivomuksen, eli Gendo toivoisi vaimoaan takaisin. Mutta lopulta Rei huomasi että Shinji on pulassa, ja huomasi Gendon aikeet.

Ynnään tähän vielä sen, että Asuka ja Shinji olivat turvassa evojensa sisällä, mistä "maailmanlopun" tuhoava voima, ei päässyt häntä tuhoamaan. Misatoa lainaten: "Niin kauan kuin on olemassa aurinko, kuu ja maa, kaikki järjestyy."

Mutta:
Deserax wrote:

Keksin uuden teorian. Se on melko sama mutta hieman erilainen. Kun Shinji on rannalla Asukan kanssa, Asuka on siinä, koska elokuvassa puhuttiin mielikuvituksen voimasta, ja yhdessä jaksossa puhuttiin että on olemassa oma minä ja muiden mielessä oleva mielikuva eri henkilöistä. Eli Shinji kuvitteli Asukan, ja mielikuvassaan hän on se samanlainen mikä aina, eli agressiivinen valittaja. Asuka on siis oikeasti kuollut.

Jotenkin tämä tuntuu kummalliselta. Eikö olisi vähän liiankin surullista, jos Asuka olisi todellakin vain Shinjin mielikuvituksen tuotetta? Ihan oikea se taisi olla, kun se ihan pystyi Shinjiä ääneen moittimaankin.

Pari kysymystä minulla kuitenkin on;
elokuvan loppuvaiheilla sattuu juuri tämä kuuluisa kuristus-kohtaus. Ajatteleeko Shinji tämän kaiken päässään, vai onko nämä tapahtumat oikeasti tapahtuneet? Entäpä se, kun Shinji näkee Misaton pyöriskelemässä Kajin kanssa? Entäpä hiekkalaatikolla tapahtuneet asiat, kun Shinji oli pieni?
Lisäksi vielä mietin, mistä Asuka sai siteensä käsiinsä (käsihän on sideharsossa, kun Shinji ja Asuka makaavat keskenään rannalla)? Eihän hän ollut loukannut itseään?