Re: End of evangelion- teorioita !!!!SPOILERI!!!!

Home Forums Anime Animesarjat End of evangelion- teorioita !!!!SPOILERI!!!! Re: End of evangelion- teorioita !!!!SPOILERI!!!!

#48393
Valkoinenhai
Member

Aluksi meinasin vaahdota, että eikö tämä kannattaisi liittää tuohon NGE + elokuvat -keskusteluun, mutta ehkä näin on parempi (vaikka kylä tuossa edellisessäkin keskustelussa spoilaavan tekstin olisi voinut vain maalata valkoiseksi).
Mutta no, nyt kun tässä kirjoitellaan, niin pistetäänpä haisemaan;

Eli siis, tapahtuu Kolmas isku by Lilith-Rei. Rein vangitessa Shinji pääkoppansa sisään itseään tutkiskelemaan, Shinji toivoo Reiltä toivetta. Hän haluaisi maailman, missä ei olisi AT-kenttiä, ei taisteluita, ei tuskaa eikä kipua. Toisin sanoen, hän haluaa kaiken sulautuvan yhdeksi olioksi, aivan kuten Kolmas Isku lupaileekin.
Lopussa Asuka (joka oli jäänyt maailmanlopulta turvaan EVAnsa sisään) ja Shinji (joka myöskin oli EVAnsa sisällä turvassa) makoilevat LCL-meren rannalla. Maailma on hiljainen, kivuton.
Mutta tietenkään Shinji ei ole tyytyväinen. Suruissaan ja hämmennyksissään hän alkaa kuristaa Asukaa (kenties kostoksi, tai sitten vain säälistä), mutta lopettaa Asukan koskettaessa tämän kasvoja (aaww).
Ja no, sielläpähän sitten Asuka ja Shinji aloittavat ihmiskunnan uuden elämän, uudesti syntyneinä Eevana ja Aatamina.

Tämä oli oma, yksinkertainen päätelmäni. Toki auki ovat vielä pari asiaa, esim. miksi Shinji tapaa äitinsä, miksi Rei toteuttaa Shinjin toiveen tai edes ottaa hänet päänsä sisään. Miksi juuri Shinji jää eloon?

Deserax wrote:

Ja kun Asuka koskee Shinjin kasvoja, Shinji alkaa itkeä koska hänen äitinsä teki samoin viimeisen kerran. Ja Shinji alkaa koventaa otettaan, koska ei halua enää muistaa elokuvan tapahtumia tai muitakaan, ja alkaa sitten itkeä koska huomaa, että hän on paennut kuolemaa, ja myös siksi koska ikävöi Äitiään.

Tämä oli todella mielenkiintoinen teoria, jopa niin hyvä, että voisi uskoakin! ;DD

Mutta no…
Ylipäätään NGE vaatii hieman aivoja, mutta kun on katsonut oikeasti sekopäisiä ja psykosyvällisiä sarjoja/elokuvia, NGE on aika peruskauraa. Toki menee aikansa ennen kuin ngemäisyyttä ymmärtää, kaikki eivät sulata sitä ollenkaan. Mutta minuun tälläinen "syvällinen" psykoottisuus puree.