Re: Fanfiction

Home Forums Sekalaista Muut Fanfiction Re: Fanfiction

#43278
Kyoka8
Member

No, luen fanficcejä yleensä silloin, jos en parempaa tekemistä keksi, tai joskus harvoin ihan todella innoissani. Vähään aikaan en ole kuitenkaan kerinnyt lukemaan niitä.

Joskus kauan sitten luin paljon yaoi/slash ficcejä, mutta sitten siitä hommasta vain lähti maku. Nykyään yaoi/slash päin vastoin ärsyttää minua, mutta ymmärrän todella hyvin, että miksi se on niin suosittua.
Enää en myöskään lue ficcejä j-rokkareista, koska eräänä kauniina päivänä tajusin, että miten naurettavaa on lukea jotain täysin keksittyä typerää tarinaa oikeasti olemassa olevasta ihmisestä.

Pidän ficeistä, jotka ovat – no, melkoisen väkivaltaisia, ja lempi genrejäni ovat seikkailu, hurt/comfort, drama, romanssi (pääasiassa het-ficit) ja angst.

Luen enemmän ficcejä oikeista kirjoista (siis toisin sanoen ei mangasta), koska kirjoitelmassa on minusta vaikeaa kuvitella hahmoja piirretyn näköisiksi, ja jos oikein hyvä ficci eteen tulee, niin tuntuu siltä, että lukisi oikeasti kyseisen kirjalijan kirjaa. Sarjakuvan suhteen minulla näin ei voi käydä.
Todella hyvät ficit tuntuvat olevan aika harvinaisia – johtuen siitä, että olen todella vaativa sen suhteen mitä luen.

Minua harmittaa hirveästi, jos ficissä hahmot käyttäytyvät epätavallisella tai muuten vaan mahdottomalla tavalla. Esim. jos aina todella synkästä hahmosta on tehty todella hilpeä tvs. Haluan, että ficci mukailee tarkkaan alkuperäisteoksen todellisia yksityiskohtia.

Luen yleensä Fanfiction.net sivulla. Suurin osa on siis enkuksi, eikä enkuksi lukeminen tuota minulle mitään ongelmia, mutta siinä vain ei ole sitä samaa tunnelmaa, kuin suomeksi lukemisessa. Luen myös paljon kaikilla sekalaisilla fooruimeilla, joiden nimiä en saa nyt päähäni.