Re: Fanfiction

Home Forums Sekalaista Muut Fanfiction Re: Fanfiction

#44434
Unita
Member

Hmm olen kuullut tuosta sivustosta. Lähinnä negatiivista kommenttia tosin. En nyt tarkalleen muista mikä oli ongelma, noob-kirjoittajat vai kenties Mary Suet? Nyt kun itse katselin tuota niin onpas epäkäytännöllinen sivusto (anteeksi vain). Miten tuolta olisi tarkoitus löytää jonkun tietyn aihealueen/kirjoittajan fikkejä? Kokeilin searchia ja sillä löytyi lähinnä testejä.

Tosiaan laajin ja pisimmälle kehittynyt fanfiction sivusto on http://www.fanfiction.net. Suurin osa fikeistä on englanniksi. Suosittelen kielen opettelemista jos meinaa jatkaa fikkien lukemista. Itse opin englantia nimenomaan fikkejä lukemalla. ^^ Eipä kukaan voi mennä sanomaan että ihan turha harrastus on. Mielestäni tätä voi melkein verrata ihan normaaliin kirjan lukuun. Sitä nyt satutaan tekemään tietokoneen ääressä.

Miten tarkkaan määrittelette sen mitä lukemanne fikkien pitäisi sisältää? Itselleni yleensä riittää se, että fikki on joko pitkä ja hyvin kirjoitettu tai oneshotin kuvaus on houkutteleva. Kuitenkin joissain fandomeissa vaadin fikiltä enemmän, mikä sitten karsiikin tarjontaa roimasti. Esimerkiksi nyt minulla on sellainen vaihe päällä Naruto fandomin kanssa, että haluan lukea vain fikkejä jotka sisältävät neljännen hokagen ja naruton. Vaikeat isä/poika-suhteet saavat jotenkin sulamaan. *puneh* Ja yhdessä vaiheessa etsin FF7 fikkien joukosta self-inserttejä, sillä halusin lukea kuinka joku selviytyisi pelin maailmassa samalla kun pelin juoni kulkisi eteenpäin.