Re: Final Fantasy

Home Forums Sekalaista Pelit Final Fantasy Re: Final Fantasy

#42180
Neko5
Member

Unita":2l3oafl7] Allen wrote:

[quote="Unita wrote:

Haittaako tuo taistelutyyli todella paljon? Nimittäin siinä tapauksessa et halua pelata yhtäkään aikaisemmista Final Fantasyista, niiden taistelusysteemi kun nimenomaan perustuu vuoropohjaiseen taisteluun. Se on yksi osa Final Fantasy -sarjan suolaa josta FFXII julmasti poikkesi (tosin tälle uudelle linjalle taidetaan osittain jäädäkin).

Itse olen himean eri mieltä. Vaikka X:än ja aiempien taisteluststeemi onkin lähes sama, ne ovat silti erilaisia. Vanhoissa peleissä niihin yritettiin aina tuoda jotain uuaata (materia jne.) kun taas X:än taistelusysteemi on minustakin melko tylsä, kun taas aiempien finaleiden taistelusysteemi viihdytti kymmeniä, IX:än tapauksessa satoja tunteja! X ei vaan mielestäni tuonut lähe mitään uutta sarjaan, mutta ihan kelpo peli se on.

Tottahan se on että niissä kaikissa on jotain erilaista, mutta tarkoitin nimenomaan sitä että vuoropohjaisen taistelun perusidea on sama. Neko5 mainitsi nimenomaan pitävänsä reaaliaikaisesta taistelusysteemistä mitä yksikään aiempi fantasia ei ole sisältänyt.

Ja olet oikeassa siinä että koko vuoropohjaista taistelua ei pitäisi tuomita vain yhden osan perusteella. Tyyli vaihtelee jokaisessa pelissä enemmän tai vähemmän.
Kyllä omistan muitakin pelejä joissa on vuoropohjainen taistelu, mutta ne eivät vain ole niin tylsiä kuin FF X:ssä ja kyllä minulla silti sitä tulee FF X:ää pelattua 😀 .