Re: Fruits basket

Home Forums Manga Mangasarjat Fruits basket Re: Fruits basket

#41970
Valkoinenhai
Member

Soina wrote:

Jos nyt ihan oman mielipiteeni voin sanoa, niin mielestäni Fruits Basketin suomennos on aika kaameata tavaraa. Monien kohtausten merkitys on muuttunut kokonaan suomennoksen yhteydessä ja kieli ei sovi hahmojen suuhun ollenkaan. On myös erittäin ärsyttävää, että sarja on ängetty pienten kansien sisään kun Natsuki Takayan tyyli on niin upeaa, että se ansaitsisi saman kokoisen kuin Egmont käyttää Nana’lla ja Helsing’llä.

Kiva, että mielipiteeseeni yhdytään. Mutta luonnollisesti erikieliset versiot ovat erilaisia, ja tuovat erilaista jännitettä sarjaan. Itsekin olen hetkisen miettinyt, että minkä takia ostan suomiversiota kirjahyllyyni, kun olen sitä jo haukkunut lyttyyn monella foorumilla? Omistushaluisuutta? Kaksinaismoralismia?

Tosiaan (itse asiaan, eli valittamiseen), tuossa kakkospokkarissakin oli muutama todella raivostuttava kirjoitusvihre, ja ne kannet olivat… No, karmeat.

Muuten taas ihan kelpo pokkari. Kokonaisuushan on tärkein, ja Furuba on kaikin puolin onnistunut tekele. Mutta painottaisin tosiaan vielä oikolukuun.
Kiitos.