Re: Hellsing

Home Forums Manga Mangasarjat Hellsing Re: Hellsing

#41924
Shieva
Member

Hellsingiä aloin tuossa ostamaan, kun se suomeksi tuli (=sai helposti & halvalla). Aikaisemmin en tähän sarjaan ollut tutustunut, mutta hyvältähän tämä vaikuttaa. Käännös on hyvä, tosin itsekin ehkä pitäisin enemmän Seraksesta kuin Celaksesta. Ei tämä kumminkaan yhtään minua häiritse, luen sen joka tapauksessa Seraksena, oli se sitten miten tahansa kirjoitettu. Kiroiluahan tuossa opuksessa on aika paljon (ainakin Jan Valentinen osalta), tosin minua se ei haittaa. Enemmän vaan mietin, että mistä kääntäjä on vetäissyt noin monta kirosanaa :’D

Mutta piirtojälki on erittäin hienoa sarjassa, juoni rullaa hyvin, huumoriakin on ripoteltu sinne tänne ja mangakan loppuhöpinät on hauskaa luettavaa. Aihe tosin on hieman kulutettu (vampyyreja, vampyyrintappajia, uskonsodat etc.) mutta itse pidän sellaisen lukemisesta joten se ei haittaa. Väkivaltaa tietysti on paljon, eikä turhaan k-15-merkintä takakannessa komeile. Kumminkin Hellsingistä löytyy paljon muutakin kuin sitä verta ja suolenpätkiä.
Jos pitäisi arvosana kyseiselle sarjalle antaa, niin se olisi joko 8½ tai 9-. Päätän kumman annan sitten, kun olen lukenut sarjan kokonaisuudessaan.