Re: Historialliset tapahtumat mangana

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Historialliset tapahtumat mangana Re: Historialliset tapahtumat mangana

#47653
Devilman
Member

Ranskan suuri vallankumous on kyllä mielenkiintoinen aihe, kuten Inu-Mimi sanoi. Talvi- ja/tai jatkosota myös. Suomen sisällissotaankin sijoittuva sarjis olisi hyvä veto, siihen olisi helposti kehitettävissä jonkinlaista traagisen rakkaustarinan tynkää. Sisällissotaa edeltäneestä Venäjän vallankumouksesta ei ole kai paljoa sarjakuvia piirretty (tosin eikös sitä Riyoko Ikedan Orfeuksen ikkunassa käsitellä?)

Muita sotia, joista nyt ainakin löytää lähdeaineistoa helposti, ovat sitten vaikkapa Napoleonin valloitussodat, ensimmäinen ja toinen maailmansota ja kun kerran Vietnamin sodasta on loistoleffoja tyyliin Full Metal Jacket ja Ilmestyskirja. Nyt, niin voisihan siitä sarjakuvankin tehdä (onhan sitä jo ehkä tehtykin). Sehän voisi vaikkapa kuvata amerikkalaissotilaiden tuntoja toivottomalta tuntuvassa tilanteessa, jossa suuri ja mahtava USA ei oikein pärjää heihin verrattuna pienelle sissijoukolle.