Re: Historialliset tapahtumat mangana

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Historialliset tapahtumat mangana Re: Historialliset tapahtumat mangana

#48789
Inu-Mimi
Member

pikku-oRkki wrote:

Ehkä piirtäjällä vain on aina jonkinlainen vastuu, jos hän sijoittaa sarjansa todellisiin tapahtumiin, koska se epäilemättä vaikuttaa lukijoiden mielikuviin kyseisistä tapahtumista. Ehkä niihin pelätään tarttua?

Vastuuta siinä kyllä on, mutta minusta se on enemmän sitä että jos tekee jostain tietystä tapahtumasta elokuvaa, sarjaa, mangaa, animea, niin yksityiskohtien täytyy vastata aika lailla täydellisesti alkuperäistä. Muuten voi tulla myöhemmin ongelmia juonen kanssa, tai sitten on muuten vain _____ lukijoita kun on unohtanut tärkeitä kohtia. ellei sitten ota aiheeksi pitkiä ajanjaksoja jolloin ei yritäkään saada kaikkea alkuperäistä sopimaan tai sellaisia mistä ei kovin paljon tiedetä, nuo keskitysleirit juuri voisivat olla hyviä siihen. Minua hämmästyttää aina miten paljon tietoa kirjoittajien on ollut pakko etsiä ja miten kirjoista ei usein löydy kuin marginaalisia virheitä.
Strike Witcheskin muuten loistaa tässä, vaikka se on pelkkää pantsua alusta loppuun. Minna-Dietlinde Wilcke osoitti Mio Sakamotoa samalla Polizeipistoolilla kuin millä Hitler ampui itsensä sodan loppupuolella, eräs Ilmari Juutilaisenkin vitsi on lisätty mukaan.

Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel