Re: Ikärajat

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Ikärajat Re: Ikärajat

#44587
BlueLeaf0
Member

No minusta mangoissa on hyvä olla ikärajat (niinku kaikessa muussakin).

Minulla on englanniksi mangoja jotka on OT (older teen) ja oon 13. Niissä en ole huomannut sellaisia asioita jotka ois vaurioittanu mieltä. Elfen lied:iä oon kattonu animena pari jaksoa (vissiin K15) enkä oo järkyttynyt tms.

Oon kattonu jo pitkään kaiken maailman K15 leffoja ja viime vuonna tuli katottua pari K18 leffaaki (vanhemmat ei ole kovin innoissaan siitä eikä myöskään siitä että katon kauhu leffoja varsinkaan äiti) ja sit omistan itekkin yhen K18 kauhuleffan (en oo ehtiny kattoa).

Kaikki ei kestä niitä K15, K18 leffoja tai vastaavia joten se on sama juttu mangoissa. Ikä raja pitäis niissäkin ottaa huomioon. Jotku ei välttis kestä. Kyl niissä on tarkotuksella laitettu ikärajat. Dark Metro voi esim olla jollekkin 6-7vuotiaalle liian pelottava ja miksei vanhemmillekkin… Se että asia on piirretty ei tarkoita ettei se ole raaka tai järkyttävä. Ite en kyllä vähästä hätkähä…

Minusta kumminkin ei vuoden parin ikäraja ikä väli haittaa (esim. jos 13v lukee K15mangan tai 10v K12 mangan). Kaikki tuttuni jotka on saanu kattoo vasta juuri siinä iässä jonku leffan on pelänny enemmän ku ne jotka on jo pari vuotta aikasemmin alkanu kattoon niitä leffoja. Kai se sit on sama juttu mangoissa et jotenkin tottuu niihin. Kumminkin ei liian aikasin ettei pelkää sillee liikaa.

Sori tuli ehkä vähän liian pitkä teksti joka vähän väliä hyppi aiheesta… 🙄