Re: Ikärajat

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Ikärajat Re: Ikärajat

#41931
Shieva
Member

Minusta ikärajat on ihan hyvä juttu. Olen ollut 15 vasta reilun kuukauden, enkä ole katsonut kuin yhden k-15-elokuvan, mangaa taas lukenut kahden Hellsing-pokkarin verran. Meillä ei ole kotona ollut mitään tehovalvontaa tuon suhteen, ihan omasta tahdosta olen jättänyt sellaiset kattomatta.
…Paitsi heti kun pääsin sanomasta, tuli mieleen kaksikin animea, jotka olen katsonut ja jotka ovat k-15 ja k-18 luokkaa (toista tosin katsoin kaverin kanssa kun yksin en uskaltanut). Ei minua väkivalta sinänsä häiritse, enemmänkin kauhu, minkä voisin omalta alle 15-vuotiaalta itseltäni kieltää (joka on tosin jäänyt jo menneisyyteen).

Mutta sehän on yksilöllistä oikeastaan. Joku saattaa katsoa 10-vuotiaana ihan silmää silmää räpäyttämättä kun Teksasin moottorisahamurhaaja repii toisilta silmät päästä (tai mitä ikinä tekeekään, en ole katsonut), kun taas toinen samanikäinen saattaa nähdä monta viikkoa painajaisia Salapoliisi Conanin lukemisesta (jonka ikäraja on muuten muistaakseni 13, onhan siinä niitä murhattuja ym.).