Re: Inuyasha

Home Forums Manga Mangasarjat Inuyasha Re: Inuyasha

#43557
mimeko
Participant

Manga harrastuksen alkuaikoinahan minäkin tästä pidin… ihQutin jatkuvasti, kerroin sarjasta kaikille ja tietysti keräsin suomijulkaisua. Se vaihe tosin meni parissa kuukaudessa ohi. Tutustuin muihin sarjoihin ja keräsin kyllä sarjaa 29. osaan asti – koska se oli kuitenkin ensimmäinen sarjani, mutta tuossa vaiheessa en enää kestänyt.

Inuyashahan on loppujenlopuksi aika heikko tekele. Hahmot ovat kaikki kliseitä – se kylmä ja komea "pahis" jolla on suhde päähenkilöön, eli seshoumaru. äkkipikainen ja söpö "teini"poika eli Inuyasha, Kagome eli se kimittävä lukiolaistyttö joka hyppii vapaa-ajallaankin vesirajahameessa ja näin voitaisiin käydä läpi kaikki sarjan hahmot, mukaanlukien pörröisen chibi sidekickin, Shippoun…
eli miinusta kliseisistä, paikoitellen yksiulotteisista hahmoista.

Piirostyyli on keskivertoa. Takahashin tyyli ei ole minuun ikinä iskenyt erityisemmin, ja olen aina (ensimmäisiä ihQutuskuukausia lukuunottamatta, siis) ollut sitä mieltä että se sopii paremmin puhtaasti humoristisiin sarjoihin tai esimerkiksi Maison Ikkakuun, kuin Inuyashan kaltaiseen kauhuelementtejäkin hyödyntävään sarjaan jossa paikoitellen haetaan vakavampaa tunnelmaa. Lisäksi ottaa ihan oikeasti päähän hahmojen päiden kulmlikkuus, mutta se kuuluu ihan vain omiin mieltymyksiini^^;

Juoneltaan Inuyasha on… shounenia. shounenia tyypillisimmillään. Keksitään joku "hieno" idea jonka saisi oikeastaan käsiteltyä alle kymmenessä pokkarissa, mutta aletaan sitten venyttämään sitä loputtomiin niin että paremmassakin sarjassa jo kyllästyisi. Inuyashassa ei varsinaisesti ole tapahtunut mitään 4. pokkarin jälkeen – uusia hahmoja on kyllä tullut, mutta vain, jotta juonta saataisiin venytettyä entistä pidemmäksi. En ylipäätään pidä siitä, ettei sarjoja osata lopettaa ajoissa. Kuitenkin tämä’ pätee moniin Takahashin sarjoihinkin.

En siis lyhyesti sanottuna näe Inuyashassa mitään, enkä ymmärrä mikä siinä kiehtoo sarjan faneja – useimmiten kun ne ovat tyypillisiä fanityttöjä (kuten valitettavasti täälläkin suurin osa) joiden kanssa ei kykene keskustelemaan muusta kuin siitä kuka on komein ja keitä on kiva parittaa ja mikä on coolein iskun käännetty(!!) nimi… perusteluja on turha edes mainita, valitettavasti. ehkä juuri tämä elitistien silmissä vähentää Inuyashasta pitävien mangustien "arvoa".

Kuitenkin, vaikken minä sitö näe, Inuyashassa on oltava "sitä jotain" piilossa, koska vaikka Takahashilla on muitakin, vanhempiakin sarjoja, vie Inuyasha varsin suuren lohkon… tuskin Takahashi ihan turhaan on Nipponlandian rikkain nainen.