Re: Ketkä ovat suosikki pahiksesi ja mistä mangasta?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Ketkä ovat suosikki pahiksesi ja mistä mangasta? Re: Ketkä ovat suosikki pahiksesi ja mistä mangasta?

#43419
Blackbeard
Participant

Ehdoton ykkönen on Johan sarjasta Monster. Jätkä on uskomattoman karmiva. Manipuloiva nero, jolla on käsittämättömän nerokas kosto suunnitelma maailmalle. Ja kun hemmon menneisyys paljastuu, niin huh huh.. Sarja on muutenkin paras manga jota olen koskaan lukenut. Sarja realistisuudessaan muistuttaa, että jo pelkkä suunniteltu tappaminen tekee ihmisestä hirviön, ei tarvita supervoimia ja kuumaa verilöylyä. Pelkkä luoti on jo kauhea asia.

Toinen suosikki on myös Urasawan mangasta, tosin tällä 20th Century Boys:in "Friend" eli japanilaisittain Tomodachi. Ihan yhtä lailla psykologisesti kieroutunut kuin Johan, ehkä jopa enemmän. Ja hänkin hulluudestaan huolimatta pelottavan älykäs. Naoki Urasawa on kyllä kenties paras mangaka ikinä.

Kolmanneksi nousee sitten HunterxHunterin Hisoka. Perinteisempi shonen pahis. Hullu, sadistinen, raaka. Mangamaailman Jokeri. Kaikin puolin kiehtova hahmo.

Myös ONe Piecen pahikset ovat kaikki hyviä. Tosin monet lähinnä huumoriarvon takia. Parhaita ovat Mustaparta, Buggy, Crocodile ja Gecko Moria. Kumakin on hyvä, mutta kuten usein nykysarjakuvissa, on vaikea sanoa onko hän loppuen lopuksi pahis vai hyvis. Aika kertoo. On hienoa, että nykyään "pahikset" ovat paljon moniulotteisimpia kuin ennen vanhaan. Esimerkiksi Death Noten Light/Raito on maininnan arvoinen. Tyypistä kehittyy aikamoinen Dr. Evil sarjan aikana, varsin omaperäinen päähenkilö sarjalle ^^