Re: Kirjallisuus?

Home Forums Sekalaista Muut Kirjallisuus Re: Kirjallisuus?

#52065
Blackbeard
Participant

Jep, tulee sitä kaiken näköistä luettua. Mankellin tuotanto on kovaa, Douglas Adams jakaa naurattaa, Stephen Kingillä on pirun jännää settiä, Potteritkin on varsin viihdyttäviä. Tolkien ja TSH onkin sitten jotain elämää suurempaa 😀 Kotimaisista Veikko Huovisen satiiri kolahtaa, suosikki on varmankin Rauhanpiippu.

Suosikki kirjailija on fantasian puolelta; Onkos kukaan täällä lukenut Robin Hobbia? Tunnetaan myös nimillä Megan Lindholm ja Margaret Ogden. Näkijän taru-saaga, on aivan uskomaton! On käsittämätöntä, kuinka realistiselta hän saa miekan ja magian tuntumaan. Hahmot ovat upean inhimillisiä, ja maailma muutenkin käsin kosketeltava. Ytimessä on nuoren miehen, kuninkaallisen äpärän, kasvutarina. Orvosta hovin tallipojaksi, tallipojasta perinteiden mukaisesti hovin salamurhaajaksi, kuten äpäröiden on ollut tapana. MYöhemmin Nuoresta FitzUljaasta tulee sotasankari, suuri maagi ja hiljainen maailman pelastaja. Apunaan hänellä on telepatiamainen kuninkaallisen suvun taikuus, Taito, ja eläimellinen, kuvottavana nähty metsäläistaipumus, Vaisto.

Vaikka kirjailija on nainen, hän tavoittaa miehen sielunmaiseman uskomattoman hyvin. Hän luo myös uusia näkökulmia eläinten asenteisiin, Vaiston kautta. Hänen fantasiansa käsin kosketeltavuus johtuu varmaan juuri inhimmillisistä eläväisistä hahmoista. Tarinassa heijastuu myös monta nykymaailmassa elävää hämmentävää ristiriita esim. yhteiskuntaluokka ongelmat, rakkaushuolet, ja miestenväliset suhteet. Todella monipuolinen saaga!

Koostuu siis kolmesta trilogiasta, joista suomeksi on julkaistu Näkijän taru (Salamurhaajan oppipoika, Kuninkaan salamurhaaja, Salamurhaajan taival) ja Lordi Kultainen (Narrin matka, Narrin palvelija, Narrin kohtalo). Lisäksi niiden välille sijoittuu Liveship Traders, joka siojoittuu samaan maailmaan, muttei varsinaisesti liity FitzUljaan tarinaan. Joskin yksi keskeisimmistä hahmoista esiintyy oleellisesti tässä trilogiassa.