Re: Kirjallisuus?

Home Forums Sekalaista Muut Kirjallisuus Re: Kirjallisuus?

#47190
räsynukke
Member

Rakastan lukemista. Olen lukenut jatkuvasti siitä lähtien kun opin lukemaan. Fantasiaa on tullut aika paljon luettua, ja pidän siitä todella paljon. Pidän paljon myös kirjoista jotka kuvaavat ihmisten elämää, en oikein tiedä millä nimellä niitä pitäisi kutsua. Scifi kirjallisuutta ei ole tullut paljoa lueskeltua, kauhua ihan vähän.

Ehdoton lempikirjani on Bjarne Reuterin Prinssi Faisalin sormus. Aivan uskomattoman ihana kirja, kunnon vanhanajan seikkailuromaani. Reuter vain osaa kirjoittaa niin hyvin. Sivuja 539+lopputeksti+hakemisto, ja olen lukenut kahdeksan tai yhdeksän kertaa, enkä ole vieläkään kyllästynyt. En ole kuitenkaan tutustunut keheenkään joka olisi lukenut kirjan, jos äitiäni ei lasketa. Serkku aloitti lukemaan koulussa, mutta jätti kesken ja minä tein hänelle tehtävät kirjasta…
Pidän paljon myös Paulo Coelhon kirjoista, eniten kirjoista Veronika päättää kuolla ja Paholainen ja neiti Prym. Alkemistikin on hyvä.
Tuija Lehtisenkin kirjoja on tullut lueskeltua suht paljon, en ala nyt listaamaan. Toinen mainitsemisen arvoinen suomalainen kirjailija on Kari Levola, jonka kirjoista olen pitänyt erityisesti Dum Dumista ja kirjasta Blankko mä kirjoitan sulle.
Terry Pratchetin kirjoitustyyliä rakastan, mutta häneltä olen lukenut vain kirjat Vapaat pikkumiehet, Tähtihattu ja Talventakoja. Kaikki kolme ovat aivan ihania, pidän varsinkin kohdasta jossa Tiffany tanssii ampiaisten (mehiläisten?) kanssa.
Tolkienilta olen lukenut Silmarillionin ja Hobitin, molemmat pariin kertaan, ja tykännyt aivan kamalasti. Inu-Mimin tapaan aloitin joskus lukemaan Taru Sormusten Herrasta, mutta putosin heti alussa kärryiltä aika pahasti ja lukeminen kuihtui. Aion kuitenkin lukea sen vielä joskus.
Muita kirjoja joista olen pitänyt paljon ovat Leijapoika (Khaled Hossein), Nancy (Deborah Spungen) ja Nuorentytön päiväkirja (Anne Frank). Ja Harry Potteritkin on tullut luettua läpi pariin kertaan.
Toshio wrote:

Omistan myös kaikki ”Taru sormusten herrasta” sekä ”HOBITTI” – kirjan, muttaa.. en ole koskaan lukenut niitä.. Outoa, tiedän..

Kannattaa ainakin Hobitti lukea ehdottomasti ;-D