Re: Kirjoittaminen harrastuksena

Home Forums Sekalaista Muut Kirjoittaminen Re: Kirjoittaminen harrastuksena

#51164
KuroShiro
Member

Kyllä, harrastan kirjoittamista koulun ulkopuolella. Ala-asteesta asti ainekirjoirukset on sujuneet hyvin, mutta oikeat ensimmäiset omat jutut tein seiskaluokalla. SIitä asti on tullut kirjoitettua vähintään kaksi kunnon juttua per vuosi, hyvällä tuurilla enemmänkin. En harrasta tarinoiden "hautumaan jättämistä", vaan yleensä kirjoitan jutun suunnitteluvaiheesta puhtaaksi ilman pidempiä taukoja.
Kirjoittelen jatkuvasti aika lailla samantyylisiä juttuja, eli tarinoita (ongelma)nuorista väkivallalla ja järkyttävällä imelällä roskalla höystettynä. Eniten pelottaa se että itse pidän sellaisita tarinoista O_O Suurin ongelma tulee aina tarinan keksimisessä, hahmot ja tilanteet tulevat mieleen aika lailla luonnollisesti. Mutta kun niitä pitäisi alkaa nivoa yhteen järkevästi, niin tulee ongelmia. Pisin aika tällaista miettiessä on ollut tähän mennessä kuukausi. Mutta itse kirjoittaminen on miellyttävää. Hyvien henkilöhahmojen tarinan kuljettaminen haluamaansa suuntaan on todella palkitsevaa, erityisesti tapauksissa jolloin huomaa keksineensä johonkin tilanteeseen aiempaa paremman ja loogisemman ratkaisun verrattuna alkuperäiseen.
Tähän mennessä en ole antanut juttujani "levitykseen", vain kouluaineet opettajalle ja omat kirjoittamani vain yhdelle hyvälle tutulleni luettavaksi, joka itsekin harrastaa kirjoittamista. Ovat meinaan melko valonarkaa materiaalia, ei olisi erityisen kivaa jos jotkut muut tutut saisivat ne jutut käsiinsä O_O