Re: koulu

Home Forums Sekalaista Muut Koulu Re: koulu

#39106
zany
Member

koulu… voisin kirjoittaa tästä aiheesta vaikka kuinka pitkän tekstin mutta en jaksa :’D
Koulu on stressaavaa, koska läksyt ja kokeet painavat päälle. Sen takia en jaksaisi siellä kulkea. Tottahan toki se on meidän suuomalaisten nuorten etuoikeus käydä koulua ja oppia, mutta oi miksi pitäää olla koeviikkojan niin ettei jaksa mitään tehdä ku n ihan poikki -.-
Opettajatkaan eivät tunnu ymmärtävän sitä etä oppilailla on muitakin aineita kuin esim. englanti. Me saamme koulussa englannista isot kasat läksyjä. 2 aukeaman tekstejä suomennettavaksi vihkoon + sitten vielä tehtäviä. Läksyjen tekemiseen niiden osalta menee jo aivan älyttömästi aikaa ja sitten pitäisi vielä tehä muitakin läksyjä..
Seiskaluokka meni ihan hyvin ja sain hyviä numeroita. Opettajat sentään osas opettaa. Nyt tosin tänävuonna pari opettajaa on vaihtunu vanhoiksi kääkiksi jotka eivät osaa opettaa ja antavat isoja kasoja läksyjä. Matikanopettaja on sairaslomalla ja nyt on kolmen jakson verran ollut sijainen. Joka jaksossa eri ja kukaan niistä ei oo osannu opettaa hyvin.
Lempiaineeni on ollut ala-asteelta saakka kuvataide. Oon aina pitänyt piirtämisestä ja olen omaksi onnekseni päässytkin aina piirtämään kun olen halunnut : ) (vaikka sitten matikanvihon takakanteen :’D) Eniten olen aina vihannut matikkaa.. tosin seiskalla matikka tuntui jopa hauskalta, koska opettajana oli pätevä matikan /kemian opettaja joka osasin opettaa.
Kemia ja fysiikka mulla alko viitosluokalla, mutta se olikin sellasta pientä totuttelua seiskaluokkaa varten. Maantiedon kirjassa oli yksi osio kemiaa ja fyssaa, jossa opeteltiin yksinkertaisia asioita kuten että mitä on H2O ja CO2…
Kemiakin on nyt kahdeksannella luokalla alkanut jopa sujumaan koska opettaja on pätevä : )
Varmaan yhdeksännen luokan jälkeen pidän välivuoden sillä en yhtään tiedä minne haluaisin opiskelemaan. Kuvataidelukioon ajattelin ensiksi mennä, mutta näillä numeroilla sinne ei pääse. Joten välivuoden aikana hommaan jonku työn ja lähden pois kotoa ja sit hommaan jonkinmoisen opiskelupaikan muualta suomesta. Tänne kotiin en jää. Lukio ja ylä-aste ovat samassa. eli joutuisin kestämään samojen ihmisten pärstiä ja samoja opettajia jotka eivät osaa opettaa. joten sen takia ajattelin jonnekkin muualle lähteä.