Re: Kysymyksiä Antti-sedälle

Home Forums Sekalaista Muut Kysymyksiä Antti-sedälle Re: Kysymyksiä Antti-sedälle

#49818
Antti-setä
Participant

One Sara wrote:

Japanissahan atomipommista selvinneitä kutsutaan nimellä "hikabusha"?. Onko verinen II maailmansota jättänyt arpensa japanilaisiin. Ja ovatko japanilaiset ylipäätään voineet antaa anteeksi moisen ryönäilyn USA:lle. Aikoivathan ne jenkkiryönät pommittaa Suomenkin muusiksi.

Hibakushaksi sanovat, joo. Sota näkyy esim. siten, että Japanin perustuslaissa on sotiminen kielletty ja japanilaiset ovat innolla mukana kaikenlaisessa rauhanliikehdinnässä. Tosin maan puolustusvoimat ovat varsin tehokkaat ja hyvin varustetut.

Kieroutunutta sikäläisessä suhtautumisessa on se, että moni katsoo japanilaiset vain uhreiksi. Minunkin mielestäni Hiroshiman ja Nagasakin pommit olisi voitu pudottaa muualle kuin kaupunkeihin – ja jälkimmäinen taisi olla melko turha sodan lopettamisen kannalta muutenkin. Mutta Japani oli itse sodan aloittaja ja sen joukot syyllistyivät raakuuksiin, jotka eivät ollenkaan häviä natsien puuhille. Tästä suurin osa japanilaisista ei halua puhua eikä sitä muistella. Jopa koulukirjoissa usein kaunistellaan japanilaisten miehittäjien toimia tai vaietaan niistä.