Re: Leipominen

Home Forums Sekalaista Muut Leipominen Re: Leipominen

#50147
räsynukke
Member

Tykkään leipomisestä, mutta olen niin laiska, etten koskaan jaksa aloittaa.XD Jos nyt kuitenkin saan aikaiseksi raahata itseni keittiöön, niin yleensä leivon muffinseja, mariannepalloja, keksejä, kauralastuja tai NIITÄ pipareita. Eli aika helppoja juttuja. Joskus tulee leivottua myös piirakoita ja kerran leivoin papalle syntymäpäivälahjaksi sacherkakun. Ja yleensä käy sitten niin, että syön itse suurimman osan tuotoksistani, ennen kuin muut ehtivät.

Leipomisessa on kivointa juuri se tekeminen, kun saa mitata aineita ja sekoittaa niitä toisiinsa kaikessa rauhassa. Se on jotenkin reentouttavaa. Ja taikinan "pieni" maistelu siinä samalla on mukavaa. Ja tietysti kaikkien kippojen ja kuppien nuoleminen puhtaaksi.:’D Olen perso makealle.
Kaksi asiaa, joista en leipomisessa pidä ovat siivoaminen ja se kun pitää niitä pipareita taikinasta pyöritellä tai laittaa muffinsitaikinaa vuokiin ym. En millään jaksaisi tehdä sitä.

Joitain mokiakin on leipomisen yhteydessä tapahtunut. Kerran päätimme kahden kaverini kanssa tehdä suklaamuffinseja. Jossain vaiheessa tajusimme, ettei meillä ollutkaan suklaata, muuta kuin vaaleata. Päätimme siis tehdä valkosuklaamuffinseja, ja en tiedä johtuiko se suklaasta, mutta niistä tuli ihan kamalan makeita. Taikinaa ei pystynyt edes syömään paljoa, kun se oli niin makeaa. Lisäksi onnistuimme söhläämään voin kanssa. Ensin emme köytäneet kippoa, jossa sulattaa se, sitten kaadoimme kipon miksroon kaksi kertaa, ja kolmannella kerralla se voi "pulpahti" mikrossa niin, että koko mikro oli (jälleen) voissa. Mutta kyllä me kaikesta huolimatta jonkinasteisia muffinseja saimme aikaiseksi.
Seuraavan kerran kun tein muffinseja, ovelle koputettiin juuri kun ne olivat uunissa. Kävin ovella ottamassa naapurilta vastaan havupallon, mikä ei voinut kestää kuin pari minuuttia. Kuitenkin kun tulin keittiöön muffinsit olivat jo palaneet. Tein toisen erän, ja kas kummaa, onnistuin polttamaan nekin.
Ja tälläisiä juttuja riittää vaikka kuinka paljon. En todellakaan ole hyvä leipomaan.:’/