Re: Lempi manga sarjasi?

Home Forums Manga Mangasarjat Lempi manga sarjasi? Re: Lempi manga sarjasi?

#39079
Valkoinenhai
Member

Ehdottomasti Neon Genesis Evangelion. Alusta saakka manga on jaksanut minua vihehättää, enkä usko, että parempaa sarjaa tulee kohdalleni. NGEn ansiosta myös tutustuin kunnolla mangaan ja animeen.

Evangelionista en yksinkertaisesti löydä huonoja puolia, vaikka sitä onkin kovasti kritisitu sen angstisuuden ja massatavaran takia. Tässä on kuitenkin kyse mieipiteistä. Jos Matrixiinkin verrattu psykologia ja hurja mechamättö ei uppoa, niin sitten ei.

NGEssä on kuitenkin hieno juoni. Sen voi lukea useaan kertaan, ja jokaisella kerralla löytyy aina jokin uusi piirre. Manga siis kestää monta hyvää lukukertaa, ja aina vain se jaksaa hämmästyttää. Juoni ei ole myöskään ennalta-arvattava (en ainakaan itse hoksannut asioita etukäteen, kuten valitettavan monissa muissa sarjoissa), vaan piti kiinnostuksen yllä synkkään loppuun saakka. Piirrosjälki on lisäksi nättiä, vaikkakin heikentyy sarjan edetessä.

Hahmot ovat kaikille tuttuja. On angstista Shinjiä, angstista Asukaa, angstista Reitä, angstista Misatoa… No, hei, on niissä hahmoissa oikeasti syvyyttäkin! Pitää vain jaksaa lukea sarjaa vähän pitemmälle, mikä aukaisee enemmän ovia hahmojen menneisyyteen ja lopulta myös niihin suhtautumiseen. Monet mangan kohtaukset ovat tehneet siitä melkoisen legendan ja uraauurtavan teoksen muitten mechamangojen joukossa.

Yksinkertaistettuna; NGE on hemmetin hyvä klassikkomanga. Jos angstipsykologia ja suorastaan raivostuttavat juonenkäänteet eivät haittaa, ja jaksaa keskittyä mangan dystopiseen ja moniuloitteiseen maailmaan, suosittelen lämpimästi. :3