Re: Lomalla Tokiossa

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Lomalla Tokiossa Re: Lomalla Tokiossa

#49338
Anonymous
Inactive

En ole itse ollut aikaisemmin Tokiossa, ainoastaan Kansain alueella Osakan ja Koben suunnalla, mutta olen muuttamassa Tokioon ensi viikolla (kuulostaapas hullulta!), joten aika paljon on tullut aihetta sivuttua tässä viimeisen vuoden aikana muuttoa valmisteltaessa.

Ensinnäkin, kannattaa varata matkalle mahdollisimman paljon aikaa. Pari viikkoa on jo ihan mukava aika yhden kaupungin kiertelyyn, mutta luonnollisesti miljoonien ihmisen metropolissa riittää näkemistä pidemmäksikin aikaa. Helppo tapa saada tietoa kaupungista ja Japanista suomen kielellä on esimerkiksi kirjastoistakin löytyvä "Tokiopassi" -matkaopas. Kirjastoista ja kirjakaupoista löytyy myös paljon muuta materiaalia Tokiosta. Kirjoissa on usein käteviä karttoja, tietoa eri nähtävyyksistä, listauksia hyvistä ravintoloista jne.

Mikäli englanninkieli ei ole este (joka on toivottavaa, mikäli ulkomaille lähtee), Japan Guide internetsivusto on äärimmäisen hyvä tietopankki Japanissa matkustamisesta, työskentelystä, elämistestä ja opiskelusta kiinnostuneille. Alla olevasta linkistä löydät suoraan Tokion matkailuvinkit:
http://www.japan-guide.com/e/e2164.html
Kyseiseltä sivustolta löytyy siis paljon näkemisen arvoisia matkakohteita Tokiossa ja sen laitamilla. Lisäksi sivustolla on tietoa matkustamisesta, majoituksesta, hinnoista jne.

Kielen suhteen kannattaa muistaa, että vaikka ollaankin suurkaupungissa, japanilaiset eivät puhu kovin hyvin englantia. Kätevää olisi osata esimerkiksi tavumerkeistä ainakin katakanat, jolloin ravintoloissa pystyy tulkkaamaan osan menun antimista. Useimmiten kun juomat (kahvi, tee, limsat) ja ulkomaiset herkut (kakut, voileivät jne) on kirjoitettu listaan katakanalla. Nyrkkisääntö nyt ylipäätään on, että mitä enemmän japania osaat, sen paremmin tulet toimeen. Mutta ei huolta, kyllä sitä aina jotenkin pärjää, vaikka sitten elekielellä. Kielimuurin takia en itse ainakaan jättäisi lähtemättä, vaikka japanin kielen osaamattomuus voikin tuoda haasteita matkaan. :]

Lopuksi vielä japanin hintatasosta. Tällä hetkellä yenin ja euron suhde on aika huono eurooppalaisia matkustajia ajatellen, mutta ainakin viime päivinä kurssi on kivunnut hieman ylöspäin, eli ehkä vähän toivoa olisi sen suhteen näkyvissä. Japanissa junaliput, hotellit ja sen semmoinen on suhteellisen kallista, mutta toisaalta kallista se on Suomessakin. Ruoka sen sijaan on mielestäni japanissa ravintoloissa halpaa, ja jo parilla eurolla voi saada mahansa joissain paikoissa ihan täyteen vaikkapa herkullista noodelisoppaa.

Lentojen suhteen kannattaa olla ajoissa ja hyödyntää lentoyhtiöiden tarjouksia, joita tälläkin hetkellä Tokioon taitaa olla ainakin SASin lentoyhtiöllä tai KLM:llä. Finnairin suorat lennot ovat suhteellisen kalliita normaalisti, mutta esimerkiksi Hulluilta päiviltä voi löytää halpoja lentoja Japaniin.