Re: Mallista vai ei?

Home Forums Piirtäminen Mallista vai ei? Re: Mallista vai ei?

#43816
Michiru
Member

Tämän asian takia saan aina jokaisesta tekemästäni kuvasta kommentin "ihan kiva, mutta tekisit välillä jotain omaa"

Moni tuntuu olevan sitä mieltä että valokuvien mallintaminen (muotokuvia etc. tehdessä) on älyttömän helppoa, senkun piirtää mitä näkee. Näin väittäjillä on joko synnynnäisesti älyttömän hyvä silmä/käsi yhteistyö tai he eivät ole itse edes kokeilleet asiaa.

Minusta on ihan okei ottaa mallia valokuvista, koska se kehittää teknistä osaamista mikä taas johtaa siihen että jonain päivänä ehkä osaat piirtää realistisen näköisiä ihmisiä ilman valokuvia.
Mutta voidaanko muotokuva piirtämistä verrata siihen että kopioit jostain manga pokkarista jonkun kuvan? En ole kokeillut tätä mutta luulisin kyseisen homman olevan paljon helpompaa, sillä sarjiksilla on useimmiten ääriviviivat mikä helpottaa huomattavasti kuvan tekemistä.
Valokuvista täytyy itse etsiä valon ja varjon kohdat, mikä ei ole helppoa, ja sitten vielä siirtää ne kynällä paperille. Yhden muotokuvan tekeminen viekin helposti kuusi tuntia (en usko että kukaan käyttää näin paljon aikaa sarjakuvista kopioidulle kuvalle)

Kantani johtuu kuitenkin siitä että itse en piirrä juurikaan mitään muuta kuin muotokuvia valokuvien pohjalta, mikä ei muuten ole helppoa vaan äärettömän aikaa vievää ja palkitsevaa hommaa.