Re: Mallista vai ei?

Home Forums Piirtäminen Mallista vai ei? Re: Mallista vai ei?

#43624
susihullu
Member

Itse harvoin katson mallista mitään… Mutta kyllä sitä joskus tulee jos oikein laskaksi vetäydyn tai ei ole mitään inspiraatiota piirtää omasta päästä, mutta haluaisi silti piirtää jotakin.
Ja vähän riippuu miten on mallinsa ottanut. Onko kopioinnut kuvan suoraan vai käyttänyt sitä vain apuna jonkin asennon kanssa ja siintä käynnyt itse työstämään. Itselläni ei kyllä saa mitenkään samanlaista, alan aina vääntää jotakin omaa kuvaan ja asentokin muuttuu valtavasti kerta heitolla.

Toki suoraan mallista piirtäminen vaatii taitoa, mutta samalla myös kertoo että tekijällä ei ole halua, viitsimystä tai tarpeeksi mielikuvitusta tehdä omasta päästään ja siirtää sitä paperille. Tai syy voi olla niinkin yksinkertainen että piirtäjä ei luota omiin piirrä-itse kykyihinsä. Miten lie? Mutta tämä on vain yksi teoria. Toki jotkut kuten minä piirrän huvikseen tai tylsyyttäni mallista. Tosin jos näin tekee ja julkasiee X kuvan netissä niin siintä kannattaa mainita mistä on ottanut mallia, ettei tule myöhemmin valitusta ja viellä parempi olisi jos pystyy kysymään kuvan alkuperäiseltä tekijältä luvan mallista piirtämänsä kuvan julkaisuun. Kaikki eivät nimittäin anna.