Re: Mallista vai ei?

Home Forums Piirtäminen Mallista vai ei? Re: Mallista vai ei?

#43614
mimeko
Participant

Ei kannata liioitella.

Kyllä minunkin arvostukseni kuvaa kohtaan laskee, jos se on mallista – olennaisena juuri se, että jos kuva ei ole mallista, idea on oma. Haastehan on juuri siinä, että keksii jotain omaa ja hienoa, ja osaa toteuttaa sen niin että on tunnetta mukana – tämän vuoksi huomaan lähes aina milloin kuva on mallista "kopioitu" ja milloin jotain omaa. Kun kuva on mallista, on se helposti jäykkä, siitä puuttuu kokonaan se fiilis. Kuvassa on kuitenkin ideaa ja se on teknisesti taitava, mutta sitten viiva on epätasaista ja seassa on ihan amatöörimaisia mokia. eli jälki on ristiriitaista eikä omanlaista. Tämän vuoksi arvostus laskee.

Jos taas kuva on "täysin oma", on se hienompi kuin kopioitu vaikka tekijä ei teknisesti olisikaan aivan yhtä taitava: kuvassa on kuitenkin oma fiiliksensä, kunhan perusasiat ovat kohdallaan.

Mallista piirtäminen on kuienkin hyödyllistä mm. harjoitellessa ja uusia asioita opetellessa, muttei kannata juuttua pelkästään siihen vaan pyrkiä yhtälailla kehittämään myös omaa silmää ja mielikuvitusta ; ) piirtäminen on loppujenlopuksi kuitenkin paljon muutakin kuin nähdyn kopioimista.