Re: Oman mangan aloitus/välineet, apua?

Home Forums Piirtäminen Mangan aloitus & välineet Re: Oman mangan aloitus/välineet, apua?

#48570
Michiru
Member

1. Miten kannattaa aloittaa?
-suunnittelemalla, niinkuin täällä onkin jo sanottu. Hahmot, tarina yms. Kannattaa myös kirjoittaa kaikki tarinaan liittyvät idea johonkin etteivät ne unohdu. Tarinaa kannattaa myös pyöritellä tarpeeksi kauan mielessä että huomaisi sen heikkoudet (ettei kesken piirtämisen huomaa miten typerä se oikeasti on)

2. Miten käytetään rastereita?
-Riippuu rasterista. Itselläni on jotain kaverilta saatuja tarrarastereita joiden käyttötapaa en ole vielä varsinaisesti selvittänyt. Mutta osa rastereista kiinnitetään raaputtamalla(?). Itse käytän lähinä tietokoneella laitettavia koska ne eivät maksa mitään

3. Mistä niitä saa ostettua? (rastereita)
-Suomalaisessa kirjakaipassa olen nähnyt, tosin valikoima on aika pieni ja ne ovat kalliita.

4. Minkälaisella kynällä mangaa kannattaa piirtää, jos haluaa lähteä tekemään asioita oikean mangakan kantilta (esim. G kynät, vai mitä ovatkaan…) Vai käyttävätkö kaikki tusseja?
-Se on vähän tottumus kysymys. Itse en pidä G-teristä, koska ne tuppaavat "halkeamaa" ja mustetta alkaa tulla liikaa. sen sijaan suosittelen Saji-terää (tunnetaan myös nimellä spoon-terä), se on G-terää napakampi ja sillä saa tehtyä pieniä yksityiskohtia paremmin.

5. Minkälaista ja kokoista paperia tarvitsee?
-Taas tottumus kysymys. Jotkut käyttävät A4 kokoista, joillekkin riittää A5 ja jotkut tarvitsevat A3 kokoa. Paperin laadusta en voi sanoa mitään koska itse käytän normaalia kopio paperia.

6. Aloitetaanko mangan piirtäminen (esim. miten oikeat mangakat tekevät) vain tyhjälle paperille, johon tehdään ruudut, vai tehdäänkö siihen ensin jotain mittauksia jne.
-Miten itse haluaa sen tehdä. Itse rajaan ensin n. 1.5 cm paperin reunoista ja sitten piirrän ruudut. Suosittelen myös ensin tekemään storyboardin jolle on suunniteltu sivujen ulkoasu etukäteen (mieluiten monen sivun ettei sitten tule eteen seinää kun ei saakkaan mahdutettua kaikke tarvittavaa yhdelle sivulle)