Re: Osaatko puhua japania?

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Osaatko puhua japania? Re: Osaatko puhua japania?

#48012
Cafekko_96
Member

Juuh. Osaanhan minä. Ja merkkejä myös.

Japanin kieltä osaan muutaman hyödyllisen ja ehkä myös muutaman epähyödyllisen. Mulle tilattiin vasta vähän aikaa sellainen japanin kielen oppimis CD, jonka perässä on hyvä ite toistaa sanat. Aina illalla onkin kiva opetella japania kun tulee suihkusta. Numeroita osaan jonkin verran, osaan esitellä itseni, kiittä ja vastata ’kyllä ja ei -kysymyksiin’. Tykkään japninkielestä ja sen opiskelusta, vaikka siitä tuskin hyödynkään koskaan, paitsi sitten tuhannen vuoden päästä kun lähden Japaniin. Käytän kyllä huviksen japanin kieltä varmaan joka päivä, aina kiittäessäni ja vastatessani kyllä, voisi varmaan rueta käyttämään myös ei sanaa.

Merkkejä en juurikaan ole opetellut. Harva merkki on jänyt päähän, mutta ehkä kuitenkin sen verran niitä on jäänyt että jonkun pienimuotoisen nimen ymmärrän. Merkkejä olen opetellut enemmän bändien ja niiden jäsenten nimien avulla. Wikipedia ja useimmat kuvat mitä seinällä on ovat olleet hyvä apu. Ongelmanani on vain huono muisti. Yleensä jodun työntämään tärkeissä asioissa iiiisoja lappuja joka puolelle.

Kannattaa varmaan ostaa joku japanin kielen oppi kirja tai CD, minkä avulla on hyvä oppia ääntämäänkin lauseet/sanat oikein, kirjan avulla oppii helpommin vain kirjoittamaan sanat, ei niinkään ääntämään. Itelläni on vain ongelmana sen cdn kanssa, että pitkät ja vaikeat, mutta aika hyödylliset sanat menevät ohi ja saan sen kuulostamaan sian saksalta.