Re: Paras Ghiblin anime-elokuva?

Home Forums Anime Suosikkiäänestykset ja kyselyt Paras Ghiblin elokuva? Re: Paras Ghiblin anime-elokuva?

#39393
Valkoinenhai
Member

Itse rakastan suunnattomasti kaikkia Ghiblin leffoja. Kuitenkin ehdottomaksi suosikikseni on noussut ensimmäinen ghibli-kokemukseni, Henkien Kätkemä.

Olin katsomassa sitä elokuvateattereissakin, ja elokuvan sen lumovoima, moniuloitteisuus ja mystiikka vetosi minuun voimakkaasti. Juoni on Henkien Kätkemässä aivan erinomainen. Joka kerta katsoessani DVDtä, löydän jotain uutta huomioitavaa, niin moniuloitteinen elokuva on. Lisäksi sitä voi katsoa vähän vanhempikin ihminen, ja sen merkitys muutuu vuosivuodelta erilaiseksi.

Hahmot olivat ihania! Rakastan Chihiron yksinkertaisuutta, hän on todella aito 10-vuotias lapsukainen, joka osaa kuitenkin olla niin päättäväinen ja rohkea! Minusta myös tuntuu, että elokuva kertoo myös Chihiron varttumisesta kypsemmäksi ja päättäväisemmäksi. Haku on tyypillinen salaperäinen poika, ja kylpylän työntekijät ja asukit ovat mielettömän mielikuvituksellisia ja hauskoja!

Ja näin lopuksi, Henkien Kätkemän (kuten kaikkien Ghiblileffojen) musiikki on lumoavaa ja mieleenpainuvaa. On käsittämätlntä, miten niin yksinkertainen melodia on kuitenkin niin ihana!

Tietenkin suosikkejani ovat myös Totoro, Tulikärpästen Hauta sekä (ikävä kyllä) Suomessa vielä esittämätön Prinsessa Mononoke.