Re: Paras/parhaat mangaka?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Paras/parhaat mangaka? Re: Paras/parhaat mangaka?

#43679
Blackbeard
Participant

1. Urasawa Naoki
Tästä ei voi juuri kiistellä, Urasawa yksinkertaisesti on modernin seinen-mangan valtias, psykologisen jännityksen kuningas, uskomaton tarinankertoja ja monipuolinen piirtäjä. Hänen sarjojaan ovat mm. Yawara!, Monster, 20th Century Boys ja PLUTO. Urasawan tarinat ovat käsittämättömän monipuolisia, erityisesti hahmot tuovat moniulotteisuutta miehen sarjoihin. Hän ei tarvitse verta ja miekkoja jännityksen luontiin, vaan hänen sarjansa ovat kuin ykkösluokan jännityselokuvia. Jos jotain negatiivista on pakko sanoa, on se kenties yhtäläisyydet hahmojen ulkonäöissä eri sarjoissa. On joskus vaikea saada käsitystä uudesta hahmosta, kun käsistys edellisen sarjan samannäköisestä hahmosta on niin vahva.

2. Eiichiro Oda
Siinä missä Urasawa on seinenin, Oda on shounenin kruunaamaton kuningas. One Piece onnistuu pääsemään shounen-käsitteen ytimeen. Värikäät persoonalliset hahmot ovat sarjan ydin. Kun Urasawan hahmot koostuvat kerroksista, Odan hahmot ovat hyvällä tavalla yksinkertaisia. Selkeät luonteen piirteet ja persoonalliset pinttymykset yhdistettynä Odan uniikkiin piirrostyyliin tuovat hahmoihin huumoria ja luonnetta. Taistelut ovat intensiivisiä ja luonnetta täynnä. Taustalla on hyvin rakennettu juoni, joka pursuaa sekä draamaa, että onnistumisen iloa. Ennen kaikkea kyseessä on hieman lapsenmielinen seikkailu, josta jää väkisinkin hyvä mieli.

3. Yukimura Makoto
Kolmatta sijaa oli vaikea päättää, ja vaihtoehdot pistänkin vielä viestin loppuun kunniamainintoina. Makoton sarjat ovat myös seinenin kirkkainta kärkeä. En hirveästi ole koskaan scifi/mecha-mangasta perustanut, mutta Planetes on mahtava teos. Herran tuoreempi teos Vinland Saga kertoo taasen viikingeistä, löyhästi perustuen historiaan. Jänniä henkilöitä, dramaattisia taustoja. Veristä toimintaa ja miehistä menoa, ei kuitenkaan ylitse ampuvasti.

Kunniamainintoja onkin sitten aika liuta. Amano Akiran Reborn! on omaperäinen toimiva shonen, ja saa erityistä kiitosta piirrosjäljestä. Ohba/Obata- tiimi tekee loistavaa työtä, joka näkyy sekä Death Notessa, että uudessa Bakumanissa. Obata ansaitsee kiitosta myös Hikaru No Go:sta. Kuka olisi uskonut, että Go:sta saisi aikaiseksi niin jännän mangan? Inagaki/Murata-tiimi ansaitsee kiitosta Eyeshield 21:stä, joka on paras urheilumanga mitä olen lukenut. Urheilumangasta ansaitsee maininnan myös Takehiko Inue, mahtavista koripallosarjoista Slam Dunk ja Real. Herra tunnetaan luultavasti kuitenkin parhaiten myös Suomessa julkaistusta samuraimangasta Vagabond.

Huh huh, tulipas kirjoittetu aikamoinen viesti. Toivottavas edes joku jaksoi lukea kokonaan 😀