Paras/parhaat mangaka?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Paras/parhaat mangaka?

 • This topic has 45 voices and 51 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 52 total)
 • Author
  Posts
 • #43629
  Allen
  Member

  Juuh, yksinkertainen kysymys johon kaikki varmaan osaa vastata. Ja ainiin:
  PERUSTELUT OVAT PAKOLLISIA Turha selittää ettei keksi perusteluja, kyllä kaikki keksii kun hetkisen jaksaa miettiä 😉 Joten mie aloitan:

  1.Tite Kubo: Bleachin ja zombie powderin tekijä

  Piirrostyyli on erittäin tyylikästä ja huumori on ok:ta.
  Eniten pidän herran hahmosuunnittelusta,vaikka ne melonirinnat joskus häiritsevätkin.
  Mahtava mielikuvitus. En älyä miten joku voi keksiä niin hyvän juonen. Vaikka tajuton pitkitys harmittaa.
  Bleach on erittäin hyvä sarja kun taas Zombie powder menettelee.

  2.Eichiiro oda:One piecen tekijä

  Aivan mahtava piirtäjä ja huumori on A-luokkaa. Naishahmojen tikkumainen olemus joskus ketuttaa mutta pääasiassa aivan mahtava piirtäjä. Kuten saekin jo mainitsi niin herralla on mahtava huumorintaju.
  Ja laatu tosiaan paranee koko ajan. Ensimmäinen mangaka johon tutustuin ja vieläkin yksi suosikeista.
  Juoni on myös erittäin hyvä. Osaa olla samalla hauska ja vakava.

  Amano Akira: Katekyo hitman rebornin tekijä

  Yksi sana. PIIRROSTYYLI. Pidän siitä sanoinkuvaamattoman paljon. Huumori on jo melkein sitä OP:n luokkaa, hahmosuunnittelu on aika erinomaista ja lähes kukaan sarjan hahmoista ole mielestäni mitenkään kaksiulottoinen seinämaalaus. Tarinankerronta on aika hidasta, ns."esittelyvaihe" kesti vähän liian kauan (oh gosh 7 volaa O_o)
  Ensimmäisen seitsemän osan jälkeen se lähtee kunnolla käyntiin, Vongola ringit ja arcabalenot mielestäni ihan OIKEASTI omaperäisiä keksintöjä. Tämäkin mangaka osoittaa että stereotyypit kannattaa hittää hiiteen: vaikka genre onkin shounen, se ei meinaa etteikö nainen voisi tehdä mielettömän viihdyttävää shounenia.

  Näin tällä kertaa. Perustelujen ei tarvitse olla giganttisia, mutta jotain pitäisi pistää. Pidemmän päälle vähän tylsää lukea pelkkiä viestejä joissa lukee pelkkä mangakan nimi eikä mitään perusteluja.

  #43674
  mimeko
  Participant

  Olen nyt laiskalla päällä, joten laitan vain yhden suosikeistani. Kunhan jaksan niin tulen editoimaan/lähettämään toisen jossa kerron lisää ; )

  Hakase Mizuki (水月博士)
  Tokyopopin englanniksi julkaisemia sarjoja:
  Asian Beat (sisältää Yuki no Furu Machin)
  Baku (sisältää Mephiston)
  Demon Flowers/Kuruizaki no Hana
  The Demon Ororon (悪魔のオロロン, Akuma no Ororon)

  Mangaka, jolla on piirosjäljen puolesta hyvin persoonallinen ja kaunis tyyli. Lähes kaikki tarinat ovat surullisia ja kauniita, eikä niistä voi olla pitämättä ellei sitten satu vihaamaan piirostyyliä, joka yleensä jakaa mielipiteitä aika tehokkaasti. Eri vuosina tehdyissä sarjoissa on yllättävän paljon eroavaisuuksia mm. piirostyylissä ja ruutujaossa, ja suosikkini on neliosainen Akuma no Ororon (ilmestynyt vuonna 1999, jos oikein muistan). Tahtoisin todella lukea lisää tämän mangakan töitä, kaikki edellämainitut englanniksi ilmestyneet löytyvät jo hyllystä. Suosittelen varauksin surullisista, paikoitellen romanttisista yliluonnollisista tarinoista – jotka eivät kuitenkaan ole shoujoa – pitäville.
  Turhauttavaa, kun kuulin että tokyopop lopettaa Karaizuki no Hanan julkaisun: kolme osaa sitä on jo tullut englanniksi, kaikenkaikkiaan osia on 5! kiitos paljon tokyopop, kun jätitte hyvän sarjan 2 viimeistä osaa kääntämättä… pitää metsästää ne japaniksi.

  Näin esimakuna muista suosikeistani mainittakoon vaikkapa Takehiko Inoue(Vagabond), Tite Kubo (bleach X"D tietysti. tästä ajattelin kirjoittaa romaanin, mutta mitä turhia kun kyseinen mangaka on jo kaikkien tiedossa, ja myös useiden suosikki mangakat- listoilla) Hiroaki Samura (Mugen no Juunin) ja tietysti Sho-u Tajiman ja Eiji Otsukan "yhteistyön" tulos… MPD Psycho!

  #43679
  Blackbeard
  Participant

  1. Urasawa Naoki
  Tästä ei voi juuri kiistellä, Urasawa yksinkertaisesti on modernin seinen-mangan valtias, psykologisen jännityksen kuningas, uskomaton tarinankertoja ja monipuolinen piirtäjä. Hänen sarjojaan ovat mm. Yawara!, Monster, 20th Century Boys ja PLUTO. Urasawan tarinat ovat käsittämättömän monipuolisia, erityisesti hahmot tuovat moniulotteisuutta miehen sarjoihin. Hän ei tarvitse verta ja miekkoja jännityksen luontiin, vaan hänen sarjansa ovat kuin ykkösluokan jännityselokuvia. Jos jotain negatiivista on pakko sanoa, on se kenties yhtäläisyydet hahmojen ulkonäöissä eri sarjoissa. On joskus vaikea saada käsitystä uudesta hahmosta, kun käsistys edellisen sarjan samannäköisestä hahmosta on niin vahva.

  2. Eiichiro Oda
  Siinä missä Urasawa on seinenin, Oda on shounenin kruunaamaton kuningas. One Piece onnistuu pääsemään shounen-käsitteen ytimeen. Värikäät persoonalliset hahmot ovat sarjan ydin. Kun Urasawan hahmot koostuvat kerroksista, Odan hahmot ovat hyvällä tavalla yksinkertaisia. Selkeät luonteen piirteet ja persoonalliset pinttymykset yhdistettynä Odan uniikkiin piirrostyyliin tuovat hahmoihin huumoria ja luonnetta. Taistelut ovat intensiivisiä ja luonnetta täynnä. Taustalla on hyvin rakennettu juoni, joka pursuaa sekä draamaa, että onnistumisen iloa. Ennen kaikkea kyseessä on hieman lapsenmielinen seikkailu, josta jää väkisinkin hyvä mieli.

  3. Yukimura Makoto
  Kolmatta sijaa oli vaikea päättää, ja vaihtoehdot pistänkin vielä viestin loppuun kunniamainintoina. Makoton sarjat ovat myös seinenin kirkkainta kärkeä. En hirveästi ole koskaan scifi/mecha-mangasta perustanut, mutta Planetes on mahtava teos. Herran tuoreempi teos Vinland Saga kertoo taasen viikingeistä, löyhästi perustuen historiaan. Jänniä henkilöitä, dramaattisia taustoja. Veristä toimintaa ja miehistä menoa, ei kuitenkaan ylitse ampuvasti.

  Kunniamainintoja onkin sitten aika liuta. Amano Akiran Reborn! on omaperäinen toimiva shonen, ja saa erityistä kiitosta piirrosjäljestä. Ohba/Obata- tiimi tekee loistavaa työtä, joka näkyy sekä Death Notessa, että uudessa Bakumanissa. Obata ansaitsee kiitosta myös Hikaru No Go:sta. Kuka olisi uskonut, että Go:sta saisi aikaiseksi niin jännän mangan? Inagaki/Murata-tiimi ansaitsee kiitosta Eyeshield 21:stä, joka on paras urheilumanga mitä olen lukenut. Urheilumangasta ansaitsee maininnan myös Takehiko Inue, mahtavista koripallosarjoista Slam Dunk ja Real. Herra tunnetaan luultavasti kuitenkin parhaiten myös Suomessa julkaistusta samuraimangasta Vagabond.

  Huh huh, tulipas kirjoittetu aikamoinen viesti. Toivottavas edes joku jaksoi lukea kokonaan 😀

  #43715
  Inu-Mimi
  Member

  Tuo Yukimura on kyllä melkoinen mangaka. Planetesia en ole katsonut kuin animena mutta Vinland saga pitää otteessaan niin ettei mitään rajaa, harmi vain että kääntäjät on usein kiven alla.
  Njaa, minulla on useita suosikkeja, kaikki eri syistä. TRANSLATORFAGS WHERE ART THOU.

  Nobuyuki Fukumoto – mm. Akagi, Mokushiroku Kaiji, Gin to Kin.
  Ensimmäiseksi osuu silmään omalaatuinen tyyli (mitä minä selitän, ensimmäisenä osuu silmään NENÄ ei kirjaimellisesti) jossa on kuitenkin kauheasti yksityiskohtia. Tykkää ilmeisesti tussaamisesta. tekee suurimmaksi osaksi uhkapelimangaa joiden vahvuudet ovat juonenkäänteet jossa hahmot vain seisovat paikallaan ja keskustelevat mutta jota silti ei voi lakata lukemasta. Eri sarjojen hahmot ovat melkein toistensa vastakohtia joten tunnelma pomppii laidasta laitaan mutta ei jää koskaan pois. Niin, tunnelma on parasta hänen sarjoissaan. Henkilöiden tunteisiin samaistuu väistämättä. Mindgame mango jossa lukijoille annetaan samat vihjeet kuin päähenkilöllekin ja aikaa tajuta strategiat itse (tämä jää taka-alalle Akagissa jossa on shonenkompleksi ja Akagi on luonnostaan ylivertainen, mutta Kaiji taas on täysin tavallinen pulliainen jonka on pakon edessä keksittävä jonkinlainen toimintasuunnitelma). Todentuntuiset persoonallisuudet. Naishahmojen vähyys saattaa ihmetyttää jotakuta mutta ne ovat mangassa yleensäkin vain tiellä kaikella kunnioituksella.

  Kouji Kumeta – Katte ni Kaizou, Sayonara Zetsubou Sensei, Sodatte Darling, paljon lyhyitä sarjoja.
  Huumorimangaka ja se näkyy. Vaikka piirrokset ovat pelkistettyjä, lineart paksua ja asennot joskus vähän derp niin se on juuri sellaista nopeasti luettavaa joka sopii gag-mangoihin. Paitsi taustat joita jää tuijottamaan vain siksi että siellä on jotain paradoksaalista jota ei ole koskaan itse ajatellut. "Mistä nuo ajatukset kumpuavat?" Hyvin itsekriittinen ja riikkoo koko ajan neljttä seinää (ei silti yliampuvasti kuten vaikka hayatessa) ja japanilainen työnarkomaanius nostaa mangan (tässä SZS, ainoa joka on vielä kesken) tasoa luku luvulta. Hahmot ovat ää rim mil leen karrikoituja. Periaatteessa sarjat ovat slice-of-lifeä mutta onko sillä niin väliä jos välillä mukaan tulee kommondori Perryn kaksoisolento joka onkin oikeasti humanoidi joka haluaa avata kaiken suljetun. Ei ota itseään liian tosissaan.

  #43735
  Devilman
  Member

  Naoki Urasawa täytyy minunkin mainita, Monster on jotain käsittämättömän nerokasta, jännittävää ja ainutlaatuista (20th Century Boysia en juuri ole onnistunut lukemaan, mutta toki tarkoitus olisi). Urasawan tarinankerrontakyky on kuin toisesta maailmasta, mistä esimerkkeinä ovat tiukat juonenkäänteet ja usein jopa puistattava mysteerimeno. Hahmotkin ovat Urasawan vahva puoli monipuolisuutensa takia, esim. Tenman ollessa itse laupeus, Johann on pahuuden ruumiillistuma. Mutta niin kuin Blackbeardkin jo teki sen selväksi, Urasawa on mestari.

  Gō Nagai, herra, joka on mangoissaan rikkonut lähestulkoon kaikkia mahdollisia tabuja 60-luvun lopulta saakka, on yksi merkittävimmistä mangakoista ikinä. Hän toi shōnen-mangaan rankan yhteiskuntakritiikin Harenchi Gakuenissa, raakaakin raaemman väkivallan Devilmanissä, aloitti Mazinger Z:lla 70-luvun alussa jättirobottibuumin ja loi perustan taikatyttösarjojen muodonmuutosteemalle Cutey Honeylla. Nagain sarjat eivät ole kaikkien mieleen seksin- ja väkivallantäytteisyytensä takia, eivätkä ne suurimmaksi osaksi ole juonellisesti mestariteoksia, mutta Devilman tekee poikkeuksen armottomalla, synkällä tarinallaan, jonka lopussa kaikki langat punoutuvat yhteen lähes Urasawan taidolla.

  Kentarō Miura, eeppisen Berserk-sarjan luoja, vakuuttaa kerta toisensa jälkeen raivoa huokuvalla tarinallaan ja yksityiskohtaisella, lumoavalla taiteellaan. Kirjoittamassani Berserk-ketjussa riittää vielä syitä sille, miksi niin Miuraa arvostan.

  Mitsuru Adachi on urheilumangan (erityisesti baseball-mangan) suurmies, mutta valitettavasti hänen työnsä ovat länsimaissa kovin vähän tunnettuja, englanniksikaan ei ole käännetty kuin lyhyiden tarinoiden kokoelma Short Program. Italiaanoja taas on tosin hemmoteltu miehen koko merkittävimmällä tuotannolla… Adachin piirustusjälki on sinänsä yksinkertaista ja hahmot ovat sarjasta toiseen aika samannäköisiä, mutta nämä piirteet sopivat hänen herttaisiin ja elämänmakuisiin sarjoihinsa, joista parhaimpana esimerkkinä Touch, jonka animesovitus on muuten aina rankattu korkealle sijalle, kun japanilaisten kaikkien aikojen suosikkianimeista on tehty listausta.

  Jonkinlaisia kunniamainintoja antaisin vielä esim. parhaimmalle kolmelle shōnenmätön tekijälle, eli herroille Eiichirō Oda (joka onkin ansaitusti jo saanut ylistystä tässä ketjussa), Yoshihiro Togashi (Yuu Yuu Hakusho, Hunter x Hunter) ja Hirohiko Araki (JoJo’s Bizarre Adventure, mättöä kreiseimmästä päästä).

  #43754

  Eichiiru Oda:piirtää one pieceä

  saa kaiken näyttämään yksinkertaiselta mutta on silti hienonnäköistä jälkeä,hahmot ja koko tämäjatämä-marja juttu on mahtava keksintö.

  Masashi Kishimoto: piirtää Narutoa

  pidän koska piirtää lempisarjaani, mutta jälki näyttää yksityiskohtaisemmalta kuin esim. odan. en tiedä onko se jäljitelmää mutta mielestäni hänen tyylinsä on uniikki.(tässä vaiheessa haluaisin huomauttaa että piirtäjät eivät ole järjestyksessä). hahmot ovat jotkut hhiukan stereotyyppisiä, mutta tarpeeksi erilaisia toisistaan.pidän erityisesti akatsukin jäsenistä.

  Hiromu Arakawa: piirtää Fullmetal Alchemistia

  rakastan sitä sarjaa yli kaiken,mutta ei nyt puhuta siitä. hänellä on tämä tapa tehdä hahmoista jonkin vitsin sattuessa paikalle yksinkertaisia, se ei ole minulta miinus, monilla on yksinkertaisina hauskimmat ilmeet. vitst ovat muutenkin hyviä ja saa nauraa, kun piirretään yksityiskohtaisesti onnistuu sekin. stoori perheen tärkeydestä on kiva idea ja alkemia hiukan mangammaksi muutettuna siistii! tämä on suosikkini kaikista.

  #43888
  *Gaara*
  Member

  Ehdottomasti:
  ARINA TANEMURA!
  kaikki, tarkoitan AIVAN kaikki sen mangat on NIIN hyviä…
  Kuvat aivan ihania AINA!!! Ja tarinat aina jänniä eikä niihin kyllästy!!!! <3

  #43889
  Allen
  Member

  *Gaara* wrote:

  Ehdottomasti:
  ARINA TANEMURA!
  kaikki, tarkoitan AIVAN kaikki sen mangat on NIIN hyviä…
  Kuvat aivan ihania AINA!!! Ja tarinat aina jänniä eikä niihin kyllästy!!!! <3

  Eipäs ollu kummoiset perustelut :/
  Pystyt kyllä parempaan. Ei mitään seinää täynnä tekstiä tarvitse kirjoittaa mutta tossa nyt ei ollu minkäännäkösiä perusteluja..

  #43990
  -Luna-
  Member

  Arina Tanemura, pidän hänen piirrustustyylistään tosi paljon! 🙂

  #44128
  Zaasa
  Participant

  ehdottomasti suosikkini on Arina Tanemura
  koska hänellä on kaúnis piirros tyyli, itse asiassa eka lukemani manga oli tanemuran kamikaze kaitou jeanne (se on myös eka keräämäni:)) joka tapauksessa. Pidän myös hänen tavastaan kommentoida avaus kuviaan ja kertoa kaikenlaista marginaaleissa.
  lukemiani tanemuran mangoja on:kamikazer kaitou jeanne, full moon wo sagashite,time stranger kyoko ja ION
  muita hyviä ovat Hiromu Arakava
  joka piirtää FMA pidän tarinasta ja piirrostyylistä. se on hienoa 🙂
  Shizuru Seino piirtää Powe!! mangaa ja pidän hänen tyylistään myös

  #44294
  Candy Kitty
  Member

  Suosikkini on ehdottomasti Arina Tanemura. Piirrustus tyyli on kaunista ja yksityiskohtaista, mihin en itse ikinä pystyisi. Lukenut olen KKJ ja Full moonin, omistan molemmat sarjat kokonaan. lisäksi TSK 3, muita osia en ole vielä löytänyt mutta ostan heti jos löydän. Full moonissa kaikki hänen kirjoittamansa jutut marginaaleissa ja lukujen alussa ovat kivoja (: Tarinat ovat surullisia ja koskettavia(sama asia?)…Ainakin Full moonin, joka sattuu olemaan lempisarjani kaikista tanemuran sarjoista. Haluaisin että se yksi sarja, The Gentlemen’s Alliance Cross suomennettaisiin ja joku muukin, jos niitä vielä on. Kauneimmat vaatteet muuten aina.

  #44373
  Arisa94
  Member

  1: Eichiroo Oda-One Piece
  Ihanan omaperäinen tyyli! En oo ennen nähny samanlaista!

  2: Tite Kubo-Bleach
  omaperäistä taaskin ja hauska sarja!

  3: Hiromu Arakawa-Fullmetal Alchemist
  Selvä tyyli ja söpö päähenkilö! <3

  …Että nuin ikään…

  #45175
  Lambo
  Member

  Gosho Aoyama
  Kyseisen herran työnjälkiä näkee mm. sarjoista Salapoliisi Conan, Yaiba ja Kaito Kid yms. Piirtää upean yksityiskohtaisesti työnsä. Keksinyt todella laajan hahmo kaartin, jotka aina erottuvat toisistaan. Kehittynyt Conanin aloittamisesta mukavan paljon sekä osaa hyödyntää eri tunnetiloja kuvissa hyvin.

  Akira Toriyama
  Piirtää hyvin huumorilla. Osannut luoda omanlaisen erottuvat tyylin sarjoihinsa. Ilmeet sekä eleet ovat vahvasti esillä usein miten. Lisäksi taistelut on hienosti jaksettua piirtää useampaan kertaan aina mallikkaasti. Tunnetaan sarjoista Dr.Slump & Dragonball yms.

  Eiichiro Oda
  Tyyli on mukavaa katseltavaa. Ei liian vakavaa vaan ennemminkin pirteänoloista, tosin osaa myös piirtää hieman vakavempiakin kohtauksia tarvittaessa. Tunnelma välittyy hyvin lukijalle ja One Piece onkin tämän vuoksi erittäin hyvä sarja.

  #45625
  Hake
  Member

  Masashi Kishimoto

  Hänen piirrustus tyylissään on jotain sellaista, mitä muitten omassa ei ole… Tai jotain.. Mutta ehkä myös sen takia pidän eniten Kishimoon tyylistä, koska Naruto on mulle kun huumeet narkomaanille… Kiitos rakkaan Kishimoton^^
  Hän osaa piirtää todella hienosti, ja harvoin löytyy mitään ilme/asento yms. virheitä… Ja kiitos tämän herran omani piirrustus tyyli on parantunut, ku oon katellut hänen kuviaan niin tarkasti :D… En nyt tässä keksi mitään enempää sanottavaa… ( Tai no olishan mul ties kuinka paljon, mutta siiihen menisi ikä ja terveys xD )

  #46050
  makrilli
  Member

  Moro!!

  Paras Manga on NARUTO ja toiseks FMA 🙂

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 52 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.