Re: Paras/parhaat mangaka?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Paras/parhaat mangaka? Re: Paras/parhaat mangaka?

#43674
mimeko
Participant

Olen nyt laiskalla päällä, joten laitan vain yhden suosikeistani. Kunhan jaksan niin tulen editoimaan/lähettämään toisen jossa kerron lisää ; )

Hakase Mizuki (水月博士)
Tokyopopin englanniksi julkaisemia sarjoja:
Asian Beat (sisältää Yuki no Furu Machin)
Baku (sisältää Mephiston)
Demon Flowers/Kuruizaki no Hana
The Demon Ororon (悪魔のオロロン, Akuma no Ororon)

Mangaka, jolla on piirosjäljen puolesta hyvin persoonallinen ja kaunis tyyli. Lähes kaikki tarinat ovat surullisia ja kauniita, eikä niistä voi olla pitämättä ellei sitten satu vihaamaan piirostyyliä, joka yleensä jakaa mielipiteitä aika tehokkaasti. Eri vuosina tehdyissä sarjoissa on yllättävän paljon eroavaisuuksia mm. piirostyylissä ja ruutujaossa, ja suosikkini on neliosainen Akuma no Ororon (ilmestynyt vuonna 1999, jos oikein muistan). Tahtoisin todella lukea lisää tämän mangakan töitä, kaikki edellämainitut englanniksi ilmestyneet löytyvät jo hyllystä. Suosittelen varauksin surullisista, paikoitellen romanttisista yliluonnollisista tarinoista – jotka eivät kuitenkaan ole shoujoa – pitäville.
Turhauttavaa, kun kuulin että tokyopop lopettaa Karaizuki no Hanan julkaisun: kolme osaa sitä on jo tullut englanniksi, kaikenkaikkiaan osia on 5! kiitos paljon tokyopop, kun jätitte hyvän sarjan 2 viimeistä osaa kääntämättä… pitää metsästää ne japaniksi.

Näin esimakuna muista suosikeistani mainittakoon vaikkapa Takehiko Inoue(Vagabond), Tite Kubo (bleach X"D tietysti. tästä ajattelin kirjoittaa romaanin, mutta mitä turhia kun kyseinen mangaka on jo kaikkien tiedossa, ja myös useiden suosikki mangakat- listoilla) Hiroaki Samura (Mugen no Juunin) ja tietysti Sho-u Tajiman ja Eiji Otsukan "yhteistyön" tulos… MPD Psycho!