Re: Parhaimmat animesarjat? Top-3

Home Forums Anime Suosikkiäänestykset ja kyselyt Parhaimmat animet Top3 Re: Parhaimmat animesarjat? Top-3

#40682
Valkoinenhai
Member

Yritän selittää lyhyesti (missä en todennäköisesti onnistu). X’DD

1. Neon Genesis Evangelion
Ensimmäinen anime, johon tutustuin, ja on siitä lähtien ollut ehdoton suosikkini. En tiedä mikä sarjassa on vaikuttanut minuun niin syvästi. Onko se mahdottoman hölmö juoni, angsti teinit ja -aikuiset vai kenties toimivat toimintakohtaukset? En tiedä. Pidän kuitenkin NGEstä, sillä sarja ei ole hahmoista katsottaen ihan sitä tavallista laatua, ja psykologiset/filosofiset angstikohtaukset ovat hirveän koskettavia ja mielenkiintoisia.
Tämä sarja tulee aina olemaan suosikkini! Piste.

2. Elfen Lied
Hyvin negatiivisten kokemuksien myötä, on tästä sarjasta tullut eräs suosikeistani. Ensinnäkin hahmot ovat mieleenpainuvia, eteenkin julmasta Lucysta löytyy paljon erilaisia ulottuvuuksia ja piilomerkityksiä. Lisäksi häntä on mielettömän mukavaa cossata, mikä on saattanut lisätä vetovoimaani kyseiseen animeen.
Krafiikka ja musiikit ovat kauniita, silmiä ja korvia hiveleviä. Juoni on aika peruskamaa, väkivallalla mässäilyä turhankin paljon, mutta kokonaisuudessaan Elfen Lied on toimiva pakkaus, jonka lumosta on hankala päästä eroon.

3. Serial Experiments Lain
Vielä on sarja kesken, mutta tähän mennessä on ollut kyllä mielettömän mielenkiintoinen sarja! Piirrostyyli on (ottaen huomioon, että sarja on 2000-luvun tuolla puolen tehty) mielettömän siistiä ja kauniin pelkistettyä, juoni vetävä ja mielenkiintoinen (vaikka paikoittaen sekava, mutta mitäs oletit psykologisesta trilleristä?). Hahmot ovat samaan aikaan kiehtovia, kauniita, että pelottavia. Yksinkertaisesti jokin tässä klassikkosarjassa vetoaa alitajuntaani. On vaikeaa sanoa tarkalleen mikä, mutta juuri tämä on Lainin erikoisuutensa. Pidät siitä, vaikket voi tarkkaan sanoa, mistä!

Nuo kaksi muuta oli hirveän vaikeaa päättää, sillä yhtä hyvin kakkosena ja kolmosena olisi ollut Fruits Basket ja Full Metal Panic. Eli paremmuusjärjestys vaihtelee mielialan mukaan… :3