Re: Ranma1/2

Home Forums Manga Mangasarjat Ranma1/2 Re: Ranma1/2

#48296
räsynukke
Member

Ranma on mielestäni keskiveroa parempi sarja. Pieninä annoksina aivan mahtava, mutta kovin pitkään en jaksa tätä lukea. Minulla on pahe, että luen mangaa liian keskittyneesti ja puudutan itseni, enkä jaksa lukea kovin pitkään. Näin ei käy kovin usean sarjan kohdalla, mutta Ranman kyllä, valitettavasti. Huumori on mitä on, välillä naurattaa, välillä ei. Hahmot ovat Ranmassa mielestäni kivoja, jotkin vähän ärsyttäviä, mutta suurimmasta osasta pidän. Lempi hahmoni on varmaan Ranma, suurin syy tähän on luultavasti se, kuinka yleensä kiinnyn päähenkilöihin.
Aluksi Ranmassa ärsytti, kun en millään oppinut hahmoja. Luin kirjoja aika sattumanvaraisessa järjestyksessä ja tipuin jatkuvasti kärryiltä. Nyt voin vain ihmetellä, mutta aluksi todella hämäsi hahmot. "Anteeksi kuka tuo oli? Oliko tässä tuollainenkin hahmo? Mistä ihmeestä nämä nyt puhuu?"
Toinen asia, josta en Ranmassa pidä, on se kuinka naishahmot kiistelevät Ranmasta. Vihaan yleensäkin mangoissa sitä, kuinka yksi hahmo alkaa selitää "Hän on minun, te ette koske häneen tai hakkaan teidät", eikä kuuntelekaan toisen mielipidettä asiasta. Ja sitten tämä hahmo roikkuu ihastuksensa perässä maailmantappiin ärsyttämässä lukia parkoja, ilman että hänen mielessään käy kertaakaan, että ehkä se toinen ei pidäkään hänestä.
Takahashin piirustustyyli on taas mielestäni hyvä, hän ei ole lempi mangakani, mutta pidän hänen kuvistansa silti. Ne ovat selkeitä ja yksinkertaisia, ollen silti tarkkoja ja hienoja.