Re: Shonen!

Home Forums Manga Mangasarjat Shoonen! Re: Shonen!

#50166
Allen
Member

Suosikkigenre. Shounen-sarjoja on tuullu luettua vähän liikaakin. Osat hyviä osat huonoja. Ja muutama elämää suurempi.

Esimerkki huonosta shounenista:

-Ai kora. Ainoa lukemani shounen joka oli ihan sietämättömän huono. Säälittävää fanserviceä ja olematon juoni. Piirrostyylikin on niin avuttomasti toteutettu että ihmettelen miten tollasta julkaistaan. En suosittele kenellekkään.

-Naruto. Supersuosittu ja ylihehkutettu sarja, joka loppujen lopuksi ei ole hirveän hyvä. Ensiksikin huumori on aika ala-arvoista. Toiseksi, "juoni" koostuu vain maailman rasittavimman emopojan jahtaamiseen ja pitkitettyihin taisteluihin.

Esimerkki hyvästä shounenista

-Shaman king. Toimiva kokonaisuus ja laaja hahmokaarti. Epäomaperäinen juoni jota jaksaa kumminkin seurata ilman tylsistymistä. Piirrostyyli on sitä "perus-shounenia" eli tarkemmin piikikkäät hiukset ja yliampuvan suuret aseet. Hyvä shounen muttei mitnekään maailmaa mullistava.

-Fairy tail. Kliseisetä ja tylsästä alusta huolimatta ihan kelpo sarja. Selkeästi yritetty saada ihmisiä innostumaan miedolla fanservicellä joka ei tosin itseäni haittaa. Sisältää yhden maailman parhaista naishahmoista. Suhteellisen tavallinen juoni, jota silti jaksaa seurata. Ei kuitenkaan sen fantsun yhdentoista euron arvoinen teos, mutta lukemisen arvoinen.

Esimerkki maailmaa suuremmasta Shounenista

-Katekyo hitman Reborn! Nuossut lähiaikoina ihan lempisarjaksi. UPEA piirrostyyli, omaperäiset hahmot ja kyky olla toistamatta itseään monen kymmenen volan jälkeen. Huumori tökkii aina vähän väliä mutta pääasiassa sekin on kunnossa. Loppujen lopuksi aika tuntematon sarja mutta itselle tällä hetkellä ehdoton suosikki.

Siinä nyt osa, lisäilen enemmän sitten kun jaksuuta riittää.