Re: Slam Dunk!

Home Forums Manga Mangasarjat Slam Dunk! Re: Slam Dunk!

#51252
Devilman
Member

Eka osa on hyllyssä jo ja 2 ja 3 olisi tarkoituksena hankkia ASAP. Slam Dunkiin tutustuin aluksi animesovituksen muodossa, mutta koska se kattaa vain ensimmäiset 22 kirjaa, niin piti sitten jatkaa siitä mangaa lukemalla. Nyt kun se on sitten tullut luettua loppuun, niin ei voi todeta kuin, että aivan mahtava sarja.

Hahmokaarti loistaa kirkkaammin kuin monessa tähän mennessä vastaan tulleessa sarjassa. Sakuragin luupäälle saa revetä kerta toisensa jälkeen. Lisäksi punapäisen sankarimme kehitystä täydellisestä tunarista pelaajaksi, joka todella ansaitsee tulla kutsutuksi "neroksi" on ratkiriemukasta ja samalla paikoin koskettavaa seurattavaa. Rukawa on tympeästä asenteestaan huolimatta todella huvittava; koristaidoistaan huolimatta hän on silti toivoton unikeko, eikä hänellä koulu suju yhtään Sakuragia paremmin. Shōhokun joukkueen kapteeni Takenori "Gori" Akagi on hänkin sympaattinen veikko, onhan hän suorastaan liikuttavan omistautunut unelmalleen. Mitsui, joka oli alkuun niin koripalloa vihaavaa gangsteria, paljastuu aika surulliseksi tapaukseksi, mutta onneksi hänkin saa uuden tilaisuuden pelata rakastamaansa peliä. Ryōta taas osoittaa, ettei lyhyt mittansa tee hänestä yhtään vähemmän vaarallista vastustajaa.

Slam Dunkista tekee niin hyvän sarjan paitsi loistavat hahmot ja puoleensavetävä tarina, myös kiihkeät korismatsit, joissa lopputulos ei koskaan ole varma ennen kuin viimeinenkin sekunti on kulunut. Yhden ottelun kuvaamiseen voi mennä helposti yli kymmenen kappaletta (yleensä meneekin), mutta tapahtumien henkeäsalpaava tahti pitää huolen, ettei menoon hetkeksikään kyllästy. Sarjan viimeinen peli Sannoh’ta vastaan se muuten pitkä onkin, vähän yli 50 kappaletta(!) Inouen taide on alusta asti hyvää, mutta sarjan aikana se kehittyy vain paremmaksi ja loppupuolella se alkaakin olla sitä lyömätöntä Vagabondin tasoa.

Urheilusarjoista vähänkään välittävät, Slam Dunk on MUST SEE. Uskokaa pois.