Home › Forums › Manga › Suosikkiäänestykset ja kyselyt › Top-10 mangat › Re: Top-10 mangat
1. Monster (Naoki Urasawa)
Mysteerisarja vailla vertaansa (tosin olen kuullut joidenkin sanovan Urasawan 20th Century Boysia yhtä hyväksi, ellei jopa paremmaksi, joten täytyisi sekin katsastaa, etenkin, kun sitä nyt saa englanniksi) ja oma ykkössuosikkini suunnilleen siitä saakka, kun siihen tutustuin. Urasawan tarinankerronta ja kykynsä luoda kauhunsekaista(kin) jännitystä pääsevät parhaiten esille juuri tässä mestariteoksessa, kuten myös hänen loistavat ja mielenkiintoiset hahmonsa.
2. Devilman (Go Nagai)
Nagain kauhu- ja toimintaklassikko 70-luvulta on mangan ja sarjakuvan yleensäkin historian valovoimaisimpia tähtiä (niin pikimustan synkeä kuin tarinansa onkin). Groteskit olennot, armottomat ja henkeäsalpaavat taistelut ja ahdistava, mutta viimeistäkin yksityiskohtaa myöten suunniteltu tarina aiheenaan ihmiskunnan hulluus ja typeryys tekevät Devilmanista ikimuistoisen mangaeepoksen, johon jokaisen pitäisi tutustua.
3. Yotsuba&! (Kiyohiko Azuma)
Lapsuuden riemua ja kaiken olevaisen ihmettelyä kuvaava sarja, joka onnistuu välittämään tunnelmaa ainutlaatuisella taidolla. Useimmat kärkikastiini kuuluvat sarjat ovat niin vakavia ja synkeitä, että on hyvä olla myös tällainen piristysruiske, jota nauttiessa kaikki murheet unohtuvat sen sileän tien.
4. Berserk (Kentaro Miura)
Fantasian- ja kauhuntäytteistä ultraväkivaltaa keskiaikaisessa ympäristössä. Yksi kovimmista äijistä ikinä päähahmona sekä muutenkin monipuolinen hahmokaarti. Lisäksi on tietenkin mielenkiintoinen ja armoton kuvaus kohtaloaan vastaan taistelemisesta. Täydellisyyttä hipova teos, vaikka tätä nykyä onkin vähän "laimentunut".
5. Hellsing (Kouta Hirano)
Vampyyrejä, vampyyrejä jahtaavia kiihkokatolilaisia pappeja ja sotahullun natsin johtama vampyyriarmeija riehumassa Lontoossa. Sarjahan on loistava jo noilla perusteilla! Jälleen loistava hahmokaarti.
6. Vagabond (Takehiko Inoue)
Aikuisten miesten samuraidraamaa, realistinen tarina, joka pitää otteessaan todellisen kirjallisuushistorian klassikon tavoin. Tähän kun vielä yhdistetään Inouen jumalallinen taide, niin ei paljoa täydellisestä puutu. Muuta huonoa ei tästä keksi, kuin se, että suomenkielisen version ilmestymistahti on mikä on.
7. Death Note (Tsugumi Ohba ja Takeshi Obata)
Piinaavan jännittävä mysteerisarja, jonka hahmojen juonenpunonta kuuluu Shoonen Jumpin parhaimpaan antiin. Todellisen oikeuden määrittelemiseen liittyvät kysymykset aiheena, Lightin ja L:n välinen psykologin kissa ja hiiri -leikki ja monipuolinen hahmokaarti tekevät DN:stä yhden kaikkien aikojen suosikeistani ja varman klassikon.
8. Slam Dunk (Takehiko Inoue)
Koripallosarja, jolla Inoue löi itsensä läpi. Loistavat hahmot, jännittävät korismatsit, jotka valtaisasta keskimääräisestä kestosta huolimatta ovat kiihkeätahtisuudessaan todella viihdyttävää seurattavaa. Ja sitten ovat Sakuragin ja Rukawan väliset "yhteenotot". Osaa olla sekä hulvaton että koskettava.
9. Fullmetal Alchemist (Hiromu Arakawa)
Steampunkia ja syvällistä pohdintaa ihmisyydestä, sodan oikeutuksesta ja muusta vastaavasta. Jälleen loistava hahmokaarti. Lisäksi vielä täydellisesti toteutettu riipaisevan draaman ja hervottoman komedian välillä tasapainoilu.
10. One Piece (Eiichiro Oda)
Loistoshoonenia, joka pysyy aina yhtä tuoreena kiitos Odan kreisin mielikuvituksen ja kreisimpien hahmojen pohjattomalta tuntuvan varaston. Mielettömän mätön ohella juuri äsken mainitsemani hahmot ovat OP:n vahva puoli. Yksinkertainen, usein jopa lapsellinen, mutta kapteenin työnsä vastuullisesti hoitava Luffy, yliampuvan karski Zoro ja muut… se on tämä sarja jotain ihan muuta.