Top-10 mangat

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Top-10 mangat

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 82 total)
 • Author
  Posts
 • #41666
  Kirélla
  Member

  Elikkä, laittakaa kymmenen parasta mangaa järjestykseen perustelujen kera. Yksinkertaista! :mrgreen:

  1. Fruits Basket – Aivan sika mahtava sarja ja kaikki 23 osaa englanniksi olen lukenut. Piirustusjälki on huippua ja tarina sitäkin parempi!
  2. Kamikaze Kaitou Jeanne – Todella söpöä ja kaunista. Hellyttävä manga. Jokaisen osan olen lukenut moneen kertaan. Taide on ultra hienoa!
  3. Ranma½ – Sarja joka on aivan täydelinen. Sarjan pituus on juuri sopiva ja tarina kiehtova. Piirustus jälki on myös hyvää sarjassa.
  4. Teiniagentti Luna – Kyllä muutkin osaa kuin japanilaiset! Ihan todella mahtava sarja ja hyvä piirustusjälki, erinomainen!
  5. Fushigi Yuugi – Oii… Miksi piti loppua? Sarja oli sykähtyttävän hieno ja kaunis. Rakastan sitä! Hahmot ja piirustusjälki menevät yhteen täydellisesti.
  6. Youtsuba&! – Arkikin voi olla hellyttävää ja humoristista. Tarina vailla vertaa ja hyvin kuanis piirustusjälki. Hellyyttävä!
  7. The Dreaming – Piirustusjälki on niin oma peräistä, niin oma peräistä! Tarina on kaunis ja synkkä. Saa jotenkin piirustusjäljellänsä koukkuun.
  8. One Piece – Hauskaa, mielikuvitusta käytetty, mahtavaa, signaalisen mahtavaa, upeaa. Muhahahahaa! Mutta liikaa mässöä!
  9. Love Hina – Anime on mahtava, paras anime koskaan, mutta mangakin on hyvä, mutta ei ihan yhtä hyvä kuin anime. Mutta tykkään ja enkuksi on tultu luettua!
  10. Princess Ai – Hyvä, hyvä, hyvä, mutta liian lyhyt. Ihania hahmoja ja kuanis kansitaide. Tykkään kovasti ja enkuksi on luettu.

  Myös Dream Kiss ja Emma ovat loistavia mangoja, mutta eivät mahdu listaan…

  #41754
  Inu-Mimi
  Member

  Lyhennelty (harr harr seinä tekstiä) ja muokattu kopiopasta aiemmasta ketjusta, mutta kuitenkin.
  1. Axis Powers Hetalia – tässä taas pakkomiellettäni maailmansotiin. Hahmot kuvaavat hyvin stereotypioita eri valtiosta. Huumori on aika ylivertaista. Ja piirustustyyli, ah. Sitä paitsi tämä on niin homoa ettei niita voi enää sanoa viittauksiksi. Venäjä/Baltian maat OTP
  2. Hellsing – Siis yksi rohkeimmista sarjoista mitä tulee natseihin. Millenium on yksi parhaista hahmokaarteista ikinä. Ja taistelukohtaukset ovat hyvin piirrettyjä, vähän pakko kun niitä on joka toisella sivulla. Ihanan groteskia, sarja joka sai minut alun perin kiinnostumaan gurosta.
  3. Genshiken – Realistisin kuvaus otakuelamasta ikinä. Madarame on moe. Opin tästä sarjasta paljon (muutakin kuin Oonon "There are no girls who don’t like queers!"). Huumori koskettaa syvemmälle kuin tavallisten shonenhaaremusarjojen koska aina tulee ajatelleeksi miten lähellä se on omaa elämää.
  4. Code Geass – Mangasta ei ole paljon sanottavaa, mutta rakastan sita kuinka se tuo enemmän esiin konfliktit maiden välillä eikä vain keskity fanipalveluun (missä ei ole kylla mitaan valittamista. Zero-puku ♥). Jotenkin syvempi kuin samaa nimeä kantava animu. Harmi että tätä on niin vähän, vaikka Vastahyökkäyksen Suzaku on hyvä spin-offiksi.
  5. Rozen Maiden – Vakavalle perustalle rakennettu sarja johon on silti osattu lisätä huumoria. Hahmot ovat äärimmäisen sööttejä ja piirustustyyli huolettoman näköistä, varsinkin kun tussaus on niin ohuelti vedetty. Paljon koskettavaa dialogia.
  6. Sayonara Zetsubou Sensei – Yksinkertainen ja nopealukuinen piirustustyyli mutta Kumeta keskittyy taustoihin niin paljon että ei ole totta. Piilottaa lukuihin japanin pääministereitä ja kuningaspingviinejä ja sitten pitää lukea luvut moneen kertaan niitä etsiessä. Kritisoi otakukulttuuria – eli itseään – osuvasti. Mangaka piirtää aloituskuviin optisia harhoja.Ja nauranhan minä kuolaten lattialla aina sitä lukiessani.
  7. Hamster Research Report – Saa kaipaamaan omaa hamsteria. Niiden elämää kuvataan niin ironisen realistisesti että tulee sama ilmiö kuin genshikeniä lukiessani – "noin ne aina tekevät!" Simppeli sarjaan sopiva piirustustyyli, siitä on aikaa kun olen nauranut näin paljon.
  8. Kaiji – Eeppistä mindgamea ja eroaa death notesta ajattelumangana siinä että antaa lukijoille oikeasti aikaa tajuta itsekin asioita. Kuuluu kategoriaan "odottamaton moé".
  9. Katte ni Kaizou – Yleensä välttelen saman henkilön teosten lyömistä samalle listalle mutta tämä on kyllä nyt must. SZS:n tekijältä siis. Tässä on vähemmän kiinteitä hahmoja joka antaa enemmän vapauksia single-story hahmoille. Kaizou on sitä paitsi paljon rakastettavampi kuin Itoshiki Nozomu.
  10. Detroit Metal City – Todella räävitöntä huumoria. Itseääntoistavia vitsejä niinkuin brittihuumorissa, ja sehän naurattaa. Ei ota itseään liian tosissaan ja siksi piirtäjällä on rohkeutta tehdä pilaa mistä tahansa.
  Jaa. Kapsahdin huumorin puolelle. Jos asia on niin niin missä ovat kestosuosikit Afuganisu-tan ja Azumanga daioh? Ichinensei ni nacchattara? gee olen huono tekemään listoja.

  #41861
  Hildu
  Member

  Uhhh, vaikeaa. ~ en osaa ikinä tehdä listoja, mutta yritetään. 8"D
  1. Kitchen Princess, tämä oli kyllä ihan ehdoton. Ihanat hahmot, juoni, piirrustustyyli.
  Ne ruuat, testaan niitä ohjeita joskus sieltä kirjan takaa. ~ Ensimmäinen enkuksi lukemani sarja myös.
  2. Full Moon wo sagashite Paras Tanemuran sarjoista. Mitsukin unelman tavoittelu on niin ihailtavaa. Ja Tanemuran tyyli niin, niinn, niinn, yksityiskohtaista! Upeaa! Kaunista! …
  3. Death Note I’m totally love with L. Ahhhh.
  4. Oh! my Goddes, Huumori vetoaa.
  5. Naruto, ninjoja, huumoria, kaunista piirtojälkeä. Jäin koukkuun. ~
  6. Sugar Sugar Rune, Oii, tämä on niin söpöä. Joskus kyllä hieman kornia. Tökkii välillä, mutta tällä hetkellä ainakin tuntuu hyvin puoleensavetävältä.
  7. Full Metal Alchemist, Edin ja Alin tarinaaah. ~ ^^
  jatkan tätä jossain vaiheessa jäi keskenn, KIIREEEE.
  EDIT//
  8. Fushigi Yuugi, Iih, Olen rakastunut. Niin aitoa, rakastettavaa ihmellistä. Tamahome, Chichiri. Awwsss.~
  9. Ranma½, ranmakin ansaitsee päästä tänne huumorinsa ja kaiken ansiosta. Ensimmäinen lukemani manga!~
  10. Dream Kiss, aivan liian lyhyt! ~ Komeita miehiä…

  Noniin, siinä se. Mietin tätä piitkkääään.~XD

  #42019
  Soina
  Member

  Apua, tämä on vaikeaa XD Mutta kyllä nuo 1-4 ovat niin selvät kuin mahdollista ! 8—————)

  1.Fruits Basket
  Tähän teokseen ei vain kykeke kyllästymään. Sarjan pystyy lukemaan vaikka kuinka monta kertaa uudestaan ja uudestaan ja sillä on silti aina jotakin uutta tarjottavaa. Pidän siitä, kuinka sarjassa on paljon muistelemista, se on mukavaa ja antaa uuden perspektiivin jostakusta henkilöstä tai tapahtumasta. Natsuki Takayan piirrostyyli on myöskin jotakin ihaninta luettavaa, vaikkakin muuttuu aika rajusti tarinan aikana. Jokainen hahmo on persoonallinen ja hellyyttävä eikä heitä tahdo sekoittaa toisiinsa. Pidän myöskin sarjan suloisesta huumorista ja siitä, että tähänkin on ripoteltu hieman näitä pervouden rippeitä, vaikkakin hyvin alhaisiksi jäävät. Lempihahmoni on varmaankin Momiji ja Akito, täydelliset vastakohdat. Momiji on mukavan lapsenmielinen ja suloinen, kun Akito on hieman raaempi ja tiukempi hahmo.

  2. Elfen Lied
  Olin jo animeen täysin ihastunut, joten mangaankin halusin tutustua. Tyydyin fanikäännöksiin, mutta kiitän kyllä kääntäjää, hyvää työtä teit. Lynn Okamoton piirtojälki alkoi pikkuhiljaa miellyttämään silmää yhä enemmän ja enemmän ja hahmojen menneisyyksiä puitiin paljon enemmän kuin animessa. Tarina oli mielenkiintoisempaa ja oli aivan eri asteilla kuin anime. Pidin tyylistä jolla Okamoto piirsi Lucyn, todella mielenkiintoinen tyyli. Myöskin kerronta oli sujuvaa ja kyllä tämä manganakin onnistui hirvittävään ja huvittamaan yhtä aikaa. Ja Elfenin tuntien mukana oli myöskin pervoutta, paljon ! Lopetus oli kuitenkin hieman heikompaa tasoa, kuten muutenkin osa 12. Mutta keskivaiheilla tarina on niin mielenkiintoista, että se korjaa loputkin virheet. Mangassakin pidin eniten ilkeästä, murhanhimoisesta Lucysta, mutta myöskin normaali-Lucy alkoi tulemaan tärkeämmäksi hahmoksi loppua kohden.

  3. Sekirei
  Kun olin saanut animen päätökseen, oli minun pakko saada aloittaa myös mangana. Piirosjälki näytti alusta asti erittäin upealta; asut olivat suloiset, hiukset upeita ja hahmojen tunteet välittyivät loistavasti mangakan kädenjäljen kautta. Juoni kulkee mukavasti eteenpäin kokoajan ja muuttui vain entistä mielenkiintoisemmaksi tarinan edetessä. Hahmoja on toooodella paljon, mutta onneksi suurin osa erottuu toisistansa loistavien luonteiden ja pienten yksityiskohtien ansiosta. Taistelukohtaukset on piirretty upeasti ja myös nämä pervoilukohdat näyttävät mangassa kivoilta. Lempihahmoni on ehdottomasti Homura/Kagari, mutta myös Musubi, Kuu-chan ja Tsukiumi ovat kivoja hahmoja. Ja jos tämän joskus englanniksi saan niin varmasti olen ostamassa !

  4. Chobits
  CLAMP’n ihana sarjanen. Mielestäni pelkästään idea on kiehtova ja eroaa jo sen varjolla muista lukemistani sarjoista. Vaikkakin tämä "voiko kone rakastaa ihmistä" metodia on aika normaalia tavaraa, on se silti mielenkiintoista. Myöskin tämä tulevaisuuteen sijoittuminen on mukava lisäys. Ei ole mitään täysin suunnatonta ja päätöntä sci-fi meininkiä, mutta eroaa kuitenkin jollakin asteella nykyisyydestä. Kaikki hahmot ovat tässäkin persoonallisia, mutta valitettavasti en näitä nimiä saa kylvettyä päähäni. Piirtojälki on kaunista ja Chi’n asut on piirretty hienosti ja taidokkaasti ja on mielenkiintoista seurata hänen ja Hidekin suhteen syventymistä ja heidän elämistänsä yhdessä. Lempihahmoni onkin sitten Minoru, tuollainen pikkuinen ja älykäs poika, joka jaksaa kutsua Hidekiä hyväksi ihmiseksi.

  5. Fushigi Yuugi I
  Painotan tuolla ykkösellä, että tuo ensimmäinen "kausi" oli se tärkeämpi minulle eli osat 1-13. Olen aina pitänyt jäljestä, jolla Yuu Watase teoksiansa tekee ja tämä varsinkin on erittäin hienon näköinen. Tässäkin on mielestäni mielenkiintoinen juoni, kun joudutaan kirjan sisälle ja sitten mennäänkin muinaiseen Kiinaan ja aletaan taistelemaan ystävyyden ja kokonaisen maan puolesta. Hahmot ovat minun makuuni persoonallisia ja heidät erottaa hyvin toisistansa. Hahmoja tulee välillä hieman liikaakin vastaan, kun on neljän neidon tähdet kaikki esittelyssä, mutta nuo päähenkilöt riittänevät minulle. Lopetus oli myöskin erittäin kaunis ja tarinan aikana tuli muutenkin tihurrettua kyyneleitä kun hahmoja kuoli yksi toisensa jälkeen. Lempihahmoni oli Tasuki, persoonallinen ja erottuva joukosta. Rakastin niitä hänen hampaitansa, tuli mieleen vampyyri, ja myöskin tuo oma murre jolla hän puhui oli mielenkiintoista ja huvittavaa luettavaa. Ja oli ne Taman kanssa aika söpö kaveriparikin.

  Sitten loput;
  6. Shugo Chara!
  7. NANA
  8. Hirviöprinsessa Hime
  9. Strawberry Panic
  10. Yotsubato!

  #42685
  Manga_Guess
  Member

  1 Oh! My goddess (Huumori)
  2 Inuyassa (Juoni)
  3 Fushigi Yuugi (Huumori ja Juoni)
  4 Nana (Hahmot)
  5 Conan (Käänteet)
  6 Rave (Piirtotyyli)
  7 Hirviö Prinsessa Hime (Tarina)
  8 Prinses Ai (Piirtotyyli)
  9 Power! (Juoni)
  10 Deathnote (Tarina)

  Pidän silti KAIKISTA mangoista…

  #43566

  Nää ei kyl oo välttämättä parhuus järjestyksessä, mutta kuiten niin… 🙂 Tarinat paljo parempia mangana! <3)
  8. Rave (Haru<33 Hauskaa, jännää ja hyvin piirrettyä. <3)
  9. Cherry Juice (Minami<33 Kiintoisa juoni, hyvin piirretty <3)
  10. Tokyo Mew Mew (Quiche<33 Hauska, ihana ja hyvin piirretty! <3)

  #43621
  Spingu
  Member

  Olen todella huono laittamaan suosikkejani järjestykseen, ja on myöskin todella inhottavaa päättää, mitkä ansaitsevat paikkansa juuri 10 parhaan joukossa. Nämä vaihtuvat myös mielialan mukaan, sekä mahdollisesti uusimman pokkarin tapahtumien. En kuitenkaan varmaankaan päivitä tätä joka ainoa pahuksen kuukausi, mutta tässä näette tämän hetkiset fiilikset. Arigato ~

  1. Fruits basket (Kuten monilla ~)
  Piirros jälki on kaunista. Ei yllä minkään Arina Tanemuran tasolle, ehei, mutta se on kaunista. Kun avaa furuba pokkarin, ei nää mitään ihan niin perinteistä shojo tyyliä – ei niin pyöreitä päitä ja jättejä silmiä. Furubassa joidenkin hahmojen päät ovat nääs kulmikkaat. Ensin se oli mielestäni todella ärsyttävää, mutta kun siihen tottui, opin pitämään siitä. Niinh, pidän siitä. Se on kaunista. Pidän siitä oikein kovasti.
  Henkilöt ovat ihania. Koska en halua kirjoittaa liian pitkää viestiä, sanon muutaman sanasen päähenkilöstä, Toorusta. Ensin en pitänyt hänestä sen täydellisyyden ja kiltteyden, ystävällisyyden ja huomaavaisuuden takia, varmaan koska ajattelin ettei ihminen voi olla niin täydellinen. Mutta kun oikealla fiiliksellä pokkarin hyllystä nappasin ja lukaisin, samaistuin häneen. Hänkin on menettänyt niin läheisen henkilön, ja silti hän jaksoi nousta jaloilleen. Ihailtavaa tahdonlujuutta. Samaistun häneen niin hyvin! Furuban tarina on kaunis ja hauska, se pitää otteessaan.
  Arvosana: 10-

  2. Full moon wo sagashite (Niin kaunista ~)
  Rakastan Tanemuraa mangakana, ja hänen edelliset suomessa julkaistut mangansa (TSK ja KKJ) olivat niin ihania, että Arinasta tuli melkeinpä jumalani. Kun sitten lukaisin FMwS ’en ensimmäisen osan läpi, olin myyty. Mitsukin tarina on niin kaunis ja koskettava, ja voin myöntää että tuli sitten pari kyyneltäkin vuodatettua sarjan parissa. Ehdottomasti koskettavin Tanemuran mangoista! Taide on kaunista ja juoni kulkee hyvin, tarina pitää otteessaan.
  Arvosana: 9 ½

  3. Ranma ½ (Hauska)
  Piirrostyyli on hieman liian yksinkertaista, Takahashi kehittyy paljon piirtäjänä aloittaessaan Inuyashan! Kuitenkin, itse sarjasta. Ranman pervo huumori iskee minuun. Vaikken ole nauranut sille ääneen kuin muutaman kerran, sarja pitää otteessaan ja pokkareita voi lukea uudestaan ja uudestaan kyllästymättä. Sarja on mukava, koska vaikka hyppäisikin ykkösestä suoraan kymppiin, ei tarvitsisi miettiä, mitä viime pokkarissa tapahtui. (Lukuunottamatta muutamaa pokkaria). Loppu oli hieman liian tönkkö, ja se muuttui ihan joksikin fantasiaksi: Takahashille tuli kiire lopettaa Ranma, kun teki mieli jo piirtää jotain vakavaa! Lopussa tuli haikea olo, 38 pokkarin aikana ehti kiintyä koko hahmokaartiin. Pitää otteessan huumorinsa takia.
  Arvosana: 9 + (Kaikesta huolimatta)

  4. Sugar sugar rune (Heh, pidätte minua hulluna ~)
  Eli heti lähtökohdat selviksi: Kyllä, piirrostyyli tuppaa olemaan kamalaa. Ja kyllä, sokeri valuu korvista ulos. Ja kyllä, se on lasten mangaa. Ja kyllä, minä kerään sitä – ja pidän siitä. Onko valittamista? Hyvä, sillä aion selittää miksi pisän sarjasta. Syy number one: Pidän oikein sokerisesta shojo hömpästä. Olen huomannut, että se on enemmän minun juttuni kuin shonen… Syy number two: Olen aina pitänyt taikuudesta ja noidista. Syy number tree: Sarja on ainakin omaperäinen…
  Arvosana: 9-

  5. Yotsuba&! (Se huumori ~)
  – Ei. Osaa. Selittää. Kerta. Kaikkisen. Ihana. Sarja. Suloinen. Hellyyttävä. Humoristinen. –
  Arvosana: 9-

  JATKUU. KIRJOITAN LOPPUUN MYÖHEMMIN.

  #43891
  Sun Summer
  Member

  Vaikea sanoa kymmentä paras mangaa ja laittaa ne vielä järjestykseen… Huh, mikä työ, mutta yritän sitä. Ja kuten Spingulla, minullakin vaihtelee lempi mangat mielialan mukaan, mutta muutama lemppari on aina lemppari.

  1. Emma
  Emma on mangana hyvin erillainen Suomen markinoita ajatellen ja hyvin, hyvin kaunis. Emmassa on kaikki sopusoinussa, kannet, henkilöt, piirustusjälki, juoni, kaikki! Itseeni iski sarja heti ensimmäissessä osasta asti ja keräsinhän minä sen kokonaan. Sarja oli itselleni hyvin suuri yllätys, en osannut yhtään odottaa sellaisia tuntemuksia mitä sarja sai aikaiseksi minussa. Myös kuvien merkitys on kirjassa hyvin suuri, ne kertovat tässä mangassa paljon enemmän kuin sanat. Henkilötkin ovat mangassa upeita. (Varsinkin Hakim…*lääh*) Myös piirustus on taidokasta ja omaperäistä. Tämä sarja oli aika selvä ykkönen.

  2. Ranma½
  Tämä sarja oli se sarja, joka ehkä sai minut aivan täysillä mukaan tähän manga touhuun. Ranma on huumorillisen mahtava huippu sarja! Olen lukenut jo sarjan kaksi kertaa ja kolmas kerta juuri menossa. Vaikka piirustustyyli mangassa on osittain suttuinen, mutta ei oikeastaan minua haittaa, on se niin hyvä! Pidin sarjassa jokaisesta henkilöstä, kukaan ei vihastuttanut erikoisesti. Inuyashaan verrattuna sarja on paljon parempi, Inuyasha meni yli valitettavasti, mutta Ranma ei mennyt missään välissä. (Siitä paljon plussaa!) Ja se on yksi niistä mangoista, jota lukiessa on tullut tippa linssiin, se tuntui niin kaamealta, kun luin osan 38, viimeisen osan sarjasta…

  3. Yotsuba&!
  Tämän ja Ranman kohdalla oli vaikea valinta valita, että kumpi pääsee toiselle sijalle. Aika tasavertaisia sarjoja sinänsä… Mutta Yotsuba, mitä hyvää tässä sarjassa on…? Se ON vain, niin hellyyttävän aito ja saa minut oikeasti nauramaan. Koko sarja kokonaisuudessaan on mahtava, kaikki naksaa yhteen. Piirustyyli on todella hienoa! *Haluaa oppia samallailla piirusteleen* Seon vain omaperäisen kaunista. Henkilöt ovat mahtavia, kaikki on sarja MAHTAVAA! Se on kelpo valinta kenelle tahansa ja saa näkemään uusi ulottavuuksi mangan lukijalle, ei aina tarvitse olla mättöä tai romantiikka koko manga!

  JATKAN LISTAA MYÖHEMMIN! (Time end)

  #43913
  Lauraa-chan
  Member

  1. NANA
  2. Fruits Basket
  3. Full Moon
  4. Naruto
  5. Tokyo Mew Mew
  6. Fushigi Yuugi
  7. The Dreaming
  8. Emma
  9. Liikkuva linna
  10. Vartijat

  Siinä oli mun lista 🙂

  #44625
  Etna
  Member

  vaikeeta..Anteeksi en osaa kuvailla sarjoja muutakun perus asiat ja ne on tosi lyhyitä..O__O

  1, Death note__mahtava juoni. piirrustus jälki on hieno? kiva?en tiiä sanaa sille ja hahmojen persoonat eivät ole tavan omaisia tylsiä vaan..ihmeellisiä omalla tavallaan
  2, Naruto__piirrustus tyyli on se´lkeetä ja juonen käänteet yllättää välillä.(en osaa kuvailla muuten)
  3, Salapoliisi Conan__selkeä, murhat on aina erillaisia en itse pystyisi keksiä niin montaa erillaista monimutkaistajuttua..
  4, Trinity blood__hyvä piirrustus tyyli, mukaansa tempaava juoni ja erikoiset "lisä tarinat"
  5, Yotsuba&__se on vaan niin hauska ja selkeä.. hyvää lukemista
  6, Azumanga daioh__hauska ja myös selkeä..luonteen piirteet on erikoisia, tou mieleen minut ja kaverini XD
  7, Rozen maiden__hyvä hahmo suunnittelu, mutta loppu oli jotenkin outo..
  8, Bleach__pitkä mutta siihen ei kyllästy
  9, One piece__tosi hauska mutta sinänsä vakava jouni josta on saatu tosi pitkä
  10, Kaichou wa maid-sama__en ole lukenut vielä loppuun mutta kiva piirrustus tyyli ja juoni

  Anteeks vielä kerran oudoista kuvailuista!!!!1

  #44629
  mimeko
  Participant

  I The Demon Ororon (Akuma no Ororon / 悪魔のオロロン)
  Mangaka: Hakase Mizuki (水月博士)

  Manga, jossa käytännössä kaikki on persoonallista ja kaunista, asioilla syvempiäkin merkityksiä ja sarja on eheä, toimiva kokonaisuus. Pituutta on vain 4 tankoubonia ja tämä on julkaistu alunperin japanissa vuosina 1998-2001. Koko sarja löytyy myös englanniksi mm. fantasiapeleistä niin erillisinä pokkareina, kuin yhtenä megapaksuna niteenä jossa on koko sarja (ja ko. eepos minulla on omassa hyllyssänikin). Piirosjälki on aivan erilaista kuin missään muissa lukemissani sarjoissa, ja pelaa sarjan tunnelman kanssa yksiin hienosti, paremmin kuin minusta selailun pohjalta vaikutti. Tarina on kyllä surullinen, mutta kaunis rakkaustarina yhtäkaikki – vihdoinkin jotain shoujoa, josta minäkin pidän, vähän erityyppistä vain. Lukemisesta nautin kerta kerran jälkeen, ja myös hahmot ja huumori iskevät minuun. Usein karttamaani "mangaoutoutta" hahmoissa kyllä on, mutta osa on sen verran samaistuttavia että ainakin minä löydän niistä enemmänkin syvyyttä.

  II MPD Psycho (Tajū-Jinkaku Tantei Saiko / 多重人格探偵サイコ)
  kirjailija: Eiji Otsuka, Piirtäjä: Sho-u Tajima

  Taide on varsin persoonallista ja ehdottomasti ainakin minun makuuni. Sarja on K-18 ja hyvästä syystä, eli en ainakaan kaikkein nuorimmille siihen tutustumistakaan suosittele – sisältää paljon väkivaltaa, verta, ihmisten suolistusta, aivoja, seksuaalista kieroutuneisuutta, muuten vain kieroutuneisuutta ja vaikka mitä muuta kivaa – mutta niin kiehtovasti kuvattuna, etten kuitenkaan pysty sitä vastustamaankaan.

  Juoni. Juoni on hieno juttu, ja tässä se on mielenkiintoinen, monitahoinen ja etenee sopivaa vauhtia. Harvoin jaksan paikallaan junnaavia sarjoja tai shounen mättöjä vaan tykkään tällaisista juonellisesti "tasokkaammista"(älkää käsittäkö väärin, sanasta huolimatta en pidä niitä muita sen huonompina)

  Ja kukapa ei rakastaisi persoonallisuushäiriöstä kärsivää psykopaattia?

  III Hellsing (Herushingu / ヘルシング)
  Mangaka: Kouta Hirano

  Inu-Mimi wrote:

  …Siis yksi rohkeimmista sarjoista mitä tulee natseihin. Millenium on yksi parhaista hahmokaarteista ikinä. Ja taistelukohtaukset ovat hyvin piirrettyjä, vähän pakko kun niitä on joka toisella sivulla. Ihanan groteskia, sarja joka sai minut alun perin kiinnostumaan gurosta.

  Inu-Mimiä lainaan suoraan koska perustelut ovat pitkälti samat. Lisäisin vain hehkustusta vielä sen verran, että Millenniumin ohella muutkin hahmot on suunniteltu melko hyvin ja se Alucard itsekin on yllättävän hyvä ja… hmm, "samaistuttava" hahmo kaikesta machoudestaan – ja siitä faktasta että hän on Dracula – huolimatta.

  IV Blade of the Immortal (Mugen no Jûnin, kirjaimellisesti The Inhabitant of Infinity / 無限の住人)
  Mangaka: Hiroaki Samura

  Tarina sijoittuu Tokugawa kauden Japaniin, 1780-luvulle. Aikakautta pyritään sarjassa kuvaamaan kaikinpuolin realistisesti, ja se tuo lisää todellisuuden tuntua kaikkien niiden fantasiaelementtien vastapainoksi.
  Manga on piirretty todella taitavasti ja huolellisesti, ja juoni on vaihteeksi kunnollinen ja etenee hyvin. Sarja jatkuu japanissakin edelleen, englanniksi tätä on dark horsen julkaisemana tullut kai ainakin 19 osaa. Hiroaki Samura on kaikin puolin yksi taidokkaimpia tietämiäni mangakoja, ja Blade of the Immortalkin saisi minulta täydet viisi tähteä.

  V Monster (モンスター)
  Mangaka: Naoki Urasawa

  Devilman wrote:

  Naoki Urasawa— Monster on jotain käsittämättömän nerokasta, jännittävää ja ainutlaatuista. Urasawan tarinankerrontakyky on kuin toisesta maailmasta, mistä esimerkkeinä ovat tiukat juonenkäänteet ja usein jopa puistattava mysteerimeno. Hahmotkin ovat Urasawan vahva puoli monipuolisuutensa takia, esim. Tenman ollessa itse laupeus, Johan on pahuuden ruumiillistuma —

  Blackbeard wrote:

  — Tästä ei voi juuri kiistellä, Urasawa yksinkertaisesti on modernin seinen-mangan valtias, psykologisen jännityksen kuningas, uskomaton tarinankertoja ja monipuolinen piirtäjä — — Urasawan tarinat ovat käsittämättömän monipuolisia, erityisesti hahmot tuovat moniulotteisuutta miehen sarjoihin. Hän ei tarvitse verta ja miekkoja jännityksen luontiin, vaan hänen sarjansa ovat kuin ykkösluokan jännityselokuvia —

  juu lainailen törkeästi muiden tekstejä, koska näistä viesteistä käy niin hyvin ilmi monsterin luonne ja se tunnelma joka sitä lukiessa tulee. Olen täysin samaa mieltä joten hehkutanpas vielä noita osuvia viestejä.

  VI Vagabond (Bagabondo / バガボンド)
  Mangaka: Takehiko Inoue

  sarja, joka kuvaa hienosti ronineja ja samuraita, jossain määrin realistisesti ja piirostyylikin on upeaa semirealismia. Tarinankuljetus on ollut toimivaa ja pokkari toisensa jälkeen menee ihan huomaamatta. Tietysti sääli lompakkoa ajatellen että on näin kamalan pitkä sarja, ei kyllä päädy kokonaan hyllyyn.

  VII Death Note (Desu Nōto / デスノート)
  Kirjailija: Tsugumi Ohba, Mangaka: Takeshi Obata

  Piirostyyli on ensin varsin "tylsän" näköistä, mutta lukiessa se tempaa mukaansa ja lukija on saatu mukaan fiilikseen ilman överiksi menevää liitoittelua piirosjäljessä, pikemminkin esimerkiksi hahmojen ilmeiden ja yleisten kuvakulmien voimalla.

  Itse tarinakin on varsin hyvä, mutta tämä "mindgame" on valitettavasti vedetty jo "vähän" överiksi. Sarja on kaikenkaikkiaan varsin alleviivattu ja kaikkialta paistaa "katsokaa kaikki kuinka ylimaallisen älykkäitä olemme, lälläslää, ettepä tyhmät lukijat tajuakaan mitä kaikkea ehtii tapahtua" – asenne, joka minua ainakin rasittaa: hyvä lähtöasetelma kuitenkin ja alleviivausta lukuunottamatta onnistunut kokonaisuus. Seiska pokkarin jälkeen tunnelma muuttui huomattavasti, muttei minusta latistunut mainittavasti SPOILER L:n kuolemasta huolimatta.

  IIX Tanpenshu (Endo Hiroki Tanpenshu, kirjaimellisesti Hiroki Endo’s Short Stories / 遠藤浩輝短編集)
  Mangaka: Hiroki Endo

  IX The Day I Became a Butterfly (Chou ni Naru Hi) &
  Same Cell Organism (Dousaibou Seibutsu)
  Mangaka: Sumomo Yumeka (夢花李)

  …Wow, jotain "yaoita" josta minäkin pidän. Molemmat sisältävät muutaman oneshotin joissa ei oikeastaan paljoa actionia ole, ei siis mitään HC kamaa vaan pikemminkin niitä vihjauksia ja muuta "yhdessäoloa". The Day I Become a Butterfly sisältää myös ihan heteropareja. Jotenkin mangakan tyyli vain iski minuun – Väljä ruutujako toi rauhallisuutta, ja vaikka osa olikin "yliluonnollista", hän sai sen tuntumaan jotenkin positiivisella tavalla arkiselta… kuin kertoisi kadulla sattumalta vastaantulevan ihmissuhteesta: se on pieni eikä se muuta maailmaa tai vaikuta muuhun, se ei ole angstista ja dramaattista mutta silti se on isoin asia olemassa näille kahdelle. Kuvauksessa on jotain uskomattoman herttaista, muttei kuitenkaan liiallista söpöilyä siirapista puhumattakaan ja juuri se vetosi minuun, koska en vielä ole nähnyt mitään vastaavaa keltään yaoi/Shounen-ai mangakalta. En sitten tiedä, jotkin tyylit ja ihan oudotkin asiat herättävät minussa tällaisia "awws, herttaista" – fiiliksiä joita kukaan muu ei saa samoista asioista, mutta ei voi mitään.

  X Lament of the Lamb (Hitsuji no Uta / 羊の歌、ひつじのうた)
  Mangaka: Kei Toume

  Tällaista. järjestys tosin vaihtelee fiiliksen mukaan ja maininnan arvoisia on muitakin, mutta minkäs teet. Kirjoitan vielä kahteen vikaan perustelut jos joskus jaksan.

  #45672
  Hake
  Member

  1. Naruto
  2. Death Note ja Fullmetal Alchemist
  3. Ginga Nagereboshi Gin
  4. Love Hina ja Fruits Basket
  5. Wolf’s Rain
  6. Azumanga Daioh
  7. Mär
  8. Dark Metro
  9. Yotsuba&!
  10. Vartijat

  Njooh.. ^^’

  #45716
  Tooku2
  Member

  1. Absolute Boyfriend, koska kynänjälki on ns. taattua Watasea, eli ainakin mun silmää miellyttävää, juoni ei turhan puhkikulutettu ja… Night = <3
  2. Fruits Basket, koska Takayalla on hieno tapa piirtää, ja onhan se taito kehittynytkin reilusti, etenkin kun vertaa ykköspokkaria osaan 19.
  3. Aishiteruze Baby, koska Yoko osaa piirtää hyvin, juoni on mielenkiintoinen siinä missä hahmotkin. Ei kaadu turhiin kliseisiin (=niihin joista mä en pidä lol) ja suloisuutta kyllä löytyy.
  4. Full Moon wo Sagashite Tanemura jos kuka osaa piirtää, puhumattakaan juonien keksimisestä. Tää on koskettava, sulonen ja romanttinen, mikä toisin sanoen tarkoittaa sitä, että mä tykkään tästä.
  5. Death Note
  6. Fushigi Yuugi
  7. Fullmetal Alchemist
  8. Ouran High School Host Club
  9. Neon Genesis Evangelion
  10. Kamichama Karin

  #46009
  Dents
  Participant

  1.One Piece(Merirosvoja, kumimies, ateisti miekkailija, ahne navigaattori….hahmojen kirjo on valtava!!)
  2.Naruto(Ninjat puree meikään!)
  3.Fullmetal Alchemist(Rakastan tälläistä fantasiaa)
  4.Dragonball(Ensimmäinen mangani)
  5.Azumanga daioh!
  6.Bleach(En ole paljoa lukenut, mutta hyvältä kuulostaa)
  7.Yu-gi-oh!
  8.Inuyasha
  9&10. Jää nähtäväksi….

  #46046
  -Mizuro-
  Member

  Järjestystä en osaa sanoo mutta sarjoina…

  D.Gray-man
  Death Note
  Emma
  FmA
  HM
  Loveless
  Naruto
  Trinity Blood
  Vampire Knight
  Vampire Kisses

  Tossa nyt on tollanen pikasesti mietitty 🙄

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 82 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti