Re: Top-10 mangat

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Top-10 mangat Re: Top-10 mangat

#42019
Soina
Member

Apua, tämä on vaikeaa XD Mutta kyllä nuo 1-4 ovat niin selvät kuin mahdollista ! 8—————)

1.Fruits Basket
Tähän teokseen ei vain kykeke kyllästymään. Sarjan pystyy lukemaan vaikka kuinka monta kertaa uudestaan ja uudestaan ja sillä on silti aina jotakin uutta tarjottavaa. Pidän siitä, kuinka sarjassa on paljon muistelemista, se on mukavaa ja antaa uuden perspektiivin jostakusta henkilöstä tai tapahtumasta. Natsuki Takayan piirrostyyli on myöskin jotakin ihaninta luettavaa, vaikkakin muuttuu aika rajusti tarinan aikana. Jokainen hahmo on persoonallinen ja hellyyttävä eikä heitä tahdo sekoittaa toisiinsa. Pidän myöskin sarjan suloisesta huumorista ja siitä, että tähänkin on ripoteltu hieman näitä pervouden rippeitä, vaikkakin hyvin alhaisiksi jäävät. Lempihahmoni on varmaankin Momiji ja Akito, täydelliset vastakohdat. Momiji on mukavan lapsenmielinen ja suloinen, kun Akito on hieman raaempi ja tiukempi hahmo.

2. Elfen Lied
Olin jo animeen täysin ihastunut, joten mangaankin halusin tutustua. Tyydyin fanikäännöksiin, mutta kiitän kyllä kääntäjää, hyvää työtä teit. Lynn Okamoton piirtojälki alkoi pikkuhiljaa miellyttämään silmää yhä enemmän ja enemmän ja hahmojen menneisyyksiä puitiin paljon enemmän kuin animessa. Tarina oli mielenkiintoisempaa ja oli aivan eri asteilla kuin anime. Pidin tyylistä jolla Okamoto piirsi Lucyn, todella mielenkiintoinen tyyli. Myöskin kerronta oli sujuvaa ja kyllä tämä manganakin onnistui hirvittävään ja huvittamaan yhtä aikaa. Ja Elfenin tuntien mukana oli myöskin pervoutta, paljon ! Lopetus oli kuitenkin hieman heikompaa tasoa, kuten muutenkin osa 12. Mutta keskivaiheilla tarina on niin mielenkiintoista, että se korjaa loputkin virheet. Mangassakin pidin eniten ilkeästä, murhanhimoisesta Lucysta, mutta myöskin normaali-Lucy alkoi tulemaan tärkeämmäksi hahmoksi loppua kohden.

3. Sekirei
Kun olin saanut animen päätökseen, oli minun pakko saada aloittaa myös mangana. Piirosjälki näytti alusta asti erittäin upealta; asut olivat suloiset, hiukset upeita ja hahmojen tunteet välittyivät loistavasti mangakan kädenjäljen kautta. Juoni kulkee mukavasti eteenpäin kokoajan ja muuttui vain entistä mielenkiintoisemmaksi tarinan edetessä. Hahmoja on toooodella paljon, mutta onneksi suurin osa erottuu toisistansa loistavien luonteiden ja pienten yksityiskohtien ansiosta. Taistelukohtaukset on piirretty upeasti ja myös nämä pervoilukohdat näyttävät mangassa kivoilta. Lempihahmoni on ehdottomasti Homura/Kagari, mutta myös Musubi, Kuu-chan ja Tsukiumi ovat kivoja hahmoja. Ja jos tämän joskus englanniksi saan niin varmasti olen ostamassa !

4. Chobits
CLAMP’n ihana sarjanen. Mielestäni pelkästään idea on kiehtova ja eroaa jo sen varjolla muista lukemistani sarjoista. Vaikkakin tämä "voiko kone rakastaa ihmistä" metodia on aika normaalia tavaraa, on se silti mielenkiintoista. Myöskin tämä tulevaisuuteen sijoittuminen on mukava lisäys. Ei ole mitään täysin suunnatonta ja päätöntä sci-fi meininkiä, mutta eroaa kuitenkin jollakin asteella nykyisyydestä. Kaikki hahmot ovat tässäkin persoonallisia, mutta valitettavasti en näitä nimiä saa kylvettyä päähäni. Piirtojälki on kaunista ja Chi’n asut on piirretty hienosti ja taidokkaasti ja on mielenkiintoista seurata hänen ja Hidekin suhteen syventymistä ja heidän elämistänsä yhdessä. Lempihahmoni onkin sitten Minoru, tuollainen pikkuinen ja älykäs poika, joka jaksaa kutsua Hidekiä hyväksi ihmiseksi.

5. Fushigi Yuugi I
Painotan tuolla ykkösellä, että tuo ensimmäinen "kausi" oli se tärkeämpi minulle eli osat 1-13. Olen aina pitänyt jäljestä, jolla Yuu Watase teoksiansa tekee ja tämä varsinkin on erittäin hienon näköinen. Tässäkin on mielestäni mielenkiintoinen juoni, kun joudutaan kirjan sisälle ja sitten mennäänkin muinaiseen Kiinaan ja aletaan taistelemaan ystävyyden ja kokonaisen maan puolesta. Hahmot ovat minun makuuni persoonallisia ja heidät erottaa hyvin toisistansa. Hahmoja tulee välillä hieman liikaakin vastaan, kun on neljän neidon tähdet kaikki esittelyssä, mutta nuo päähenkilöt riittänevät minulle. Lopetus oli myöskin erittäin kaunis ja tarinan aikana tuli muutenkin tihurrettua kyyneleitä kun hahmoja kuoli yksi toisensa jälkeen. Lempihahmoni oli Tasuki, persoonallinen ja erottuva joukosta. Rakastin niitä hänen hampaitansa, tuli mieleen vampyyri, ja myöskin tuo oma murre jolla hän puhui oli mielenkiintoista ja huvittavaa luettavaa. Ja oli ne Taman kanssa aika söpö kaveriparikin.

Sitten loput;
6. Shugo Chara!
7. NANA
8. Hirviöprinsessa Hime
9. Strawberry Panic
10. Yotsubato!