Re: Top-10 mangat

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Top-10 mangat Re: Top-10 mangat

#43621
Spingu
Member

Olen todella huono laittamaan suosikkejani järjestykseen, ja on myöskin todella inhottavaa päättää, mitkä ansaitsevat paikkansa juuri 10 parhaan joukossa. Nämä vaihtuvat myös mielialan mukaan, sekä mahdollisesti uusimman pokkarin tapahtumien. En kuitenkaan varmaankaan päivitä tätä joka ainoa pahuksen kuukausi, mutta tässä näette tämän hetkiset fiilikset. Arigato ~

1. Fruits basket (Kuten monilla ~)
Piirros jälki on kaunista. Ei yllä minkään Arina Tanemuran tasolle, ehei, mutta se on kaunista. Kun avaa furuba pokkarin, ei nää mitään ihan niin perinteistä shojo tyyliä – ei niin pyöreitä päitä ja jättejä silmiä. Furubassa joidenkin hahmojen päät ovat nääs kulmikkaat. Ensin se oli mielestäni todella ärsyttävää, mutta kun siihen tottui, opin pitämään siitä. Niinh, pidän siitä. Se on kaunista. Pidän siitä oikein kovasti.
Henkilöt ovat ihania. Koska en halua kirjoittaa liian pitkää viestiä, sanon muutaman sanasen päähenkilöstä, Toorusta. Ensin en pitänyt hänestä sen täydellisyyden ja kiltteyden, ystävällisyyden ja huomaavaisuuden takia, varmaan koska ajattelin ettei ihminen voi olla niin täydellinen. Mutta kun oikealla fiiliksellä pokkarin hyllystä nappasin ja lukaisin, samaistuin häneen. Hänkin on menettänyt niin läheisen henkilön, ja silti hän jaksoi nousta jaloilleen. Ihailtavaa tahdonlujuutta. Samaistun häneen niin hyvin! Furuban tarina on kaunis ja hauska, se pitää otteessaan.
Arvosana: 10-

2. Full moon wo sagashite (Niin kaunista ~)
Rakastan Tanemuraa mangakana, ja hänen edelliset suomessa julkaistut mangansa (TSK ja KKJ) olivat niin ihania, että Arinasta tuli melkeinpä jumalani. Kun sitten lukaisin FMwS ’en ensimmäisen osan läpi, olin myyty. Mitsukin tarina on niin kaunis ja koskettava, ja voin myöntää että tuli sitten pari kyyneltäkin vuodatettua sarjan parissa. Ehdottomasti koskettavin Tanemuran mangoista! Taide on kaunista ja juoni kulkee hyvin, tarina pitää otteessaan.
Arvosana: 9 ½

3. Ranma ½ (Hauska)
Piirrostyyli on hieman liian yksinkertaista, Takahashi kehittyy paljon piirtäjänä aloittaessaan Inuyashan! Kuitenkin, itse sarjasta. Ranman pervo huumori iskee minuun. Vaikken ole nauranut sille ääneen kuin muutaman kerran, sarja pitää otteessaan ja pokkareita voi lukea uudestaan ja uudestaan kyllästymättä. Sarja on mukava, koska vaikka hyppäisikin ykkösestä suoraan kymppiin, ei tarvitsisi miettiä, mitä viime pokkarissa tapahtui. (Lukuunottamatta muutamaa pokkaria). Loppu oli hieman liian tönkkö, ja se muuttui ihan joksikin fantasiaksi: Takahashille tuli kiire lopettaa Ranma, kun teki mieli jo piirtää jotain vakavaa! Lopussa tuli haikea olo, 38 pokkarin aikana ehti kiintyä koko hahmokaartiin. Pitää otteessan huumorinsa takia.
Arvosana: 9 + (Kaikesta huolimatta)

4. Sugar sugar rune (Heh, pidätte minua hulluna ~)
Eli heti lähtökohdat selviksi: Kyllä, piirrostyyli tuppaa olemaan kamalaa. Ja kyllä, sokeri valuu korvista ulos. Ja kyllä, se on lasten mangaa. Ja kyllä, minä kerään sitä – ja pidän siitä. Onko valittamista? Hyvä, sillä aion selittää miksi pisän sarjasta. Syy number one: Pidän oikein sokerisesta shojo hömpästä. Olen huomannut, että se on enemmän minun juttuni kuin shonen… Syy number two: Olen aina pitänyt taikuudesta ja noidista. Syy number tree: Sarja on ainakin omaperäinen…
Arvosana: 9-

5. Yotsuba&! (Se huumori ~)
– Ei. Osaa. Selittää. Kerta. Kaikkisen. Ihana. Sarja. Suloinen. Hellyyttävä. Humoristinen. –
Arvosana: 9-

JATKUU. KIRJOITAN LOPPUUN MYÖHEMMIN.