Re: Top-10 mangat

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Top-10 mangat Re: Top-10 mangat

#43891
Sun Summer
Member

Vaikea sanoa kymmentä paras mangaa ja laittaa ne vielä järjestykseen… Huh, mikä työ, mutta yritän sitä. Ja kuten Spingulla, minullakin vaihtelee lempi mangat mielialan mukaan, mutta muutama lemppari on aina lemppari.

1. Emma
Emma on mangana hyvin erillainen Suomen markinoita ajatellen ja hyvin, hyvin kaunis. Emmassa on kaikki sopusoinussa, kannet, henkilöt, piirustusjälki, juoni, kaikki! Itseeni iski sarja heti ensimmäissessä osasta asti ja keräsinhän minä sen kokonaan. Sarja oli itselleni hyvin suuri yllätys, en osannut yhtään odottaa sellaisia tuntemuksia mitä sarja sai aikaiseksi minussa. Myös kuvien merkitys on kirjassa hyvin suuri, ne kertovat tässä mangassa paljon enemmän kuin sanat. Henkilötkin ovat mangassa upeita. (Varsinkin Hakim…*lääh*) Myös piirustus on taidokasta ja omaperäistä. Tämä sarja oli aika selvä ykkönen.

2. Ranma½
Tämä sarja oli se sarja, joka ehkä sai minut aivan täysillä mukaan tähän manga touhuun. Ranma on huumorillisen mahtava huippu sarja! Olen lukenut jo sarjan kaksi kertaa ja kolmas kerta juuri menossa. Vaikka piirustustyyli mangassa on osittain suttuinen, mutta ei oikeastaan minua haittaa, on se niin hyvä! Pidin sarjassa jokaisesta henkilöstä, kukaan ei vihastuttanut erikoisesti. Inuyashaan verrattuna sarja on paljon parempi, Inuyasha meni yli valitettavasti, mutta Ranma ei mennyt missään välissä. (Siitä paljon plussaa!) Ja se on yksi niistä mangoista, jota lukiessa on tullut tippa linssiin, se tuntui niin kaamealta, kun luin osan 38, viimeisen osan sarjasta…

3. Yotsuba&!
Tämän ja Ranman kohdalla oli vaikea valinta valita, että kumpi pääsee toiselle sijalle. Aika tasavertaisia sarjoja sinänsä… Mutta Yotsuba, mitä hyvää tässä sarjassa on…? Se ON vain, niin hellyyttävän aito ja saa minut oikeasti nauramaan. Koko sarja kokonaisuudessaan on mahtava, kaikki naksaa yhteen. Piirustyyli on todella hienoa! *Haluaa oppia samallailla piirusteleen* Seon vain omaperäisen kaunista. Henkilöt ovat mahtavia, kaikki on sarja MAHTAVAA! Se on kelpo valinta kenelle tahansa ja saa näkemään uusi ulottavuuksi mangan lukijalle, ei aina tarvitse olla mättöä tai romantiikka koko manga!

JATKAN LISTAA MYÖHEMMIN! (Time end)