Home › Forums › Manga › Suosikkiäänestykset ja kyselyt › Top-10 mangat › Re: Top-10 mangat
Lyhennelty (harr harr seinä tekstiä) ja muokattu kopiopasta aiemmasta ketjusta, mutta kuitenkin.
1. Axis Powers Hetalia – tässä taas pakkomiellettäni maailmansotiin. Hahmot kuvaavat hyvin stereotypioita eri valtiosta. Huumori on aika ylivertaista. Ja piirustustyyli, ah. Sitä paitsi tämä on niin homoa ettei niita voi enää sanoa viittauksiksi. Venäjä/Baltian maat OTP
2. Hellsing – Siis yksi rohkeimmista sarjoista mitä tulee natseihin. Millenium on yksi parhaista hahmokaarteista ikinä. Ja taistelukohtaukset ovat hyvin piirrettyjä, vähän pakko kun niitä on joka toisella sivulla. Ihanan groteskia, sarja joka sai minut alun perin kiinnostumaan gurosta.
3. Genshiken – Realistisin kuvaus otakuelamasta ikinä. Madarame on moe. Opin tästä sarjasta paljon (muutakin kuin Oonon "There are no girls who don’t like queers!"). Huumori koskettaa syvemmälle kuin tavallisten shonenhaaremusarjojen koska aina tulee ajatelleeksi miten lähellä se on omaa elämää.
4. Code Geass – Mangasta ei ole paljon sanottavaa, mutta rakastan sita kuinka se tuo enemmän esiin konfliktit maiden välillä eikä vain keskity fanipalveluun (missä ei ole kylla mitaan valittamista. Zero-puku ♥). Jotenkin syvempi kuin samaa nimeä kantava animu. Harmi että tätä on niin vähän, vaikka Vastahyökkäyksen Suzaku on hyvä spin-offiksi.
5. Rozen Maiden – Vakavalle perustalle rakennettu sarja johon on silti osattu lisätä huumoria. Hahmot ovat äärimmäisen sööttejä ja piirustustyyli huolettoman näköistä, varsinkin kun tussaus on niin ohuelti vedetty. Paljon koskettavaa dialogia.
6. Sayonara Zetsubou Sensei – Yksinkertainen ja nopealukuinen piirustustyyli mutta Kumeta keskittyy taustoihin niin paljon että ei ole totta. Piilottaa lukuihin japanin pääministereitä ja kuningaspingviinejä ja sitten pitää lukea luvut moneen kertaan niitä etsiessä. Kritisoi otakukulttuuria – eli itseään – osuvasti. Mangaka piirtää aloituskuviin optisia harhoja.Ja nauranhan minä kuolaten lattialla aina sitä lukiessani.
7. Hamster Research Report – Saa kaipaamaan omaa hamsteria. Niiden elämää kuvataan niin ironisen realistisesti että tulee sama ilmiö kuin genshikeniä lukiessani – "noin ne aina tekevät!" Simppeli sarjaan sopiva piirustustyyli, siitä on aikaa kun olen nauranut näin paljon.
8. Kaiji – Eeppistä mindgamea ja eroaa death notesta ajattelumangana siinä että antaa lukijoille oikeasti aikaa tajuta itsekin asioita. Kuuluu kategoriaan "odottamaton moé".
9. Katte ni Kaizou – Yleensä välttelen saman henkilön teosten lyömistä samalle listalle mutta tämä on kyllä nyt must. SZS:n tekijältä siis. Tässä on vähemmän kiinteitä hahmoja joka antaa enemmän vapauksia single-story hahmoille. Kaizou on sitä paitsi paljon rakastettavampi kuin Itoshiki Nozomu.
10. Detroit Metal City – Todella räävitöntä huumoria. Itseääntoistavia vitsejä niinkuin brittihuumorissa, ja sehän naurattaa. Ei ota itseään liian tosissaan ja siksi piirtäjällä on rohkeutta tehdä pilaa mistä tahansa.
Jaa. Kapsahdin huumorin puolelle. Jos asia on niin niin missä ovat kestosuosikit Afuganisu-tan ja Azumanga daioh? Ichinensei ni nacchattara? gee olen huono tekemään listoja.