Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#42317
pikku-oRkki
Member

No niin, nyt uus yritys, kun on aikaa keskittyä.

Kitekat wrote:

(esim. "Nainen vaikenee seurakunnassa"-kohta on kuulemma älykköystäväni mukaan ihan oikeasti Raamatussa)

Ihan totta, se löytyy 1. Kor.14:34 ("Nainen vaietkoon seurakunnassa"). Jokainen voi uskoa tästä selitysmallista mitä tahtoo, mutta kun kuulin sen, niin mun mielestä se oli ainakin ihan mielenkiintoinen näkökulma tuohon lauseeseen: Kokouksissa naiset ja miehet istuivat yleensä erillään, eli naiset yhdessä osassa tilaa ja miehet toisessa. Ihan luonnollista siis, että naisilla (joilla harvoin oli aikaa kotitöiden ohella tavata ystäviään) jutustelu ja juoruilu intoutui vähän liiankin kovaksi, kun supussa olivat. Tämä taas häiritsi kokouksen pitämistä, joten tämän takia Paavali kehotti naisia vaikenemaan seurakunnassa, antamaan muille rauhan kuunnella jos ei itse pystynyt keskittymään, ja kysymään sitten miehiltään kotona mitä seurakunnassa oli opetettu. Kyseessä ei siis ole kielto sille, että naisella ei olisi lupaa avata suutaan seurakunnassa tai esittää omia mielipiteitään. Mutta tietenkin, kun lauseet irroitetaan kontekstistaan ja niiden kirjaimellinen merkitys halutaan toteuttaa fundamentalistisesti, ei hyvää seuraa.

onigumo wrote:

Koraanin mukaan oli itsemurhan motiivit tai olosuhteet mitkä tahansa niin tekijä joutuu suoraan helvettiin. Eivätkö terroristi tunne pyhää kirjaansa vai onko heidät niin aivopesty? —
—-Hyväksyn esimerkiksi evankeliumi-luterilaisuuden ja en näe siinä kauheasti pahaa ellei lasketa arvoja, jotka eivät salli välttämättä kaikkea. Esim ennen naisppeus.

Terroristit ovatkin osa ääriliikettä, ja on tyhmää leimata kaikki muslimit ja koko islam tämän vähemmistön takia. Kyseessä on todella fundamentalistinen suuntaus, jos siinä turvaudutaan terroritekoihin jotta saavutettaisiin uskonnon mukaisia tavotteita ja jos teko ylipäätään oikeutetaan uskonnolla. Luultavasti ongelma on juuri siinä, että terroristit kuvittelevat tuntevansa pyhän kirjansa vähän liiankin hyvin.

Termi on "evankelis-luterilaisuus", ei "evankeliumi-luterilaisuus" 😆