Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#42179
Sun Summer
Member

Itse en ajatuksellisesti kuullu mihinkään uskontoon, mutta paperillisesti olen Suomen evankelis-luterilainen. Myös perheeni ja oikeastaan lähes koko sukuni on myös. Mutta itse en oikein kuuluu kyseiseen uskontoon ajatuksiltani. Rippukuolukin meni minulta ohi, vaikka sukuni vanhemmat henkilöt hieman siitä närkästyivät. Mutta kun oli päättänyt, että en mene, niin minä en mennyt. Ja mikä minua kyseisessä uskonnossa eniten risoo, ovat tietyt rasistiset asiat raamatussa. Saman sukupuolten rakkaus on helvetillistä ja nainen ei saa olla kirkonjohtaja eli pappi. Näin raamattu sanoo, mutta itse olen täysin eriämieltä kyseisistä asioista. Ja muutenkin olen luoteeltani ihminen, joka ei voisi olla jonkun uskonnon mukaan elävä. Siinä menisi vapaus tehdä asioita ja elää. Haluan itse päättää mitä teen! Mutta kuulun vielä kirkkoon, mutta uskon, että tulevaisuudessa tulen eroamaan siitä. Mutta en arvostele ihmisen rodun, uskonnon tai ajatusmaailman pohjalta. Ihmiset jotka arvostelevat on rasistisia ja rasisti on asia, joka on hyvin, hyvin harmillista. (Kokemusta on) En tarkoita sitä, että jokaisen kanssa pitää olla ystäviä, vaan voi olla erimielisyyksiä ja ihmisiä joista ei pidä. Mutta niitä ei saa ajatella ala-arvoisesti! Nekin ovat vain ihmisiä kuten sinäkin, olkoon ihminen tumma tai vaalea ihoinen, kristitty tai juutalainen, homo tai hetero!

Itselläni on myös vakaumus, armeiaan en mene oppimaan tappamaan, jota siellä opetetaan. Sanovat muut mitä sanovat. Siviilipalvelukseen ole siis menossa. Tämäkin on asia, josta olen ollut lähes aina samaa mieltä, lapsesta asti. En ole koskaan leikkinyt mitään sotaleikejä tms., kosa mielestäni ne eivät olleet mukavia. Myös sotaelokuvat kuuluvat inhokkeihini. Ja sen tässä yhteiskunnassa huomaa, että sota ei ole oikeastaan auttanut mihinkään. Mielestäni sota ei ole edees oikea ratkaisu mihinkään. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

Ja vielä sellainen asia, joka on ehkä hieman offia, mutta itse uskon jonkin verran henkimaailmaan. Tai en tiedä uskonko, mutta se kiehtoo minua kovasti. Itse olen katsellut lukuisia dokumentteja aiheesta ja lukenut kirjoja aiheesta myös. Nettissäkin olen lukenut aaveista yms. muista henkimaailmaan liittyvistä asioista. Siitä kyllä avautuu hyvin kiinostava aihe alue. Mutta en itse ole kyllä mitenkään taikauskoinen, vain kiinostunut taikauskoon liittyvistä asioista. Myös erillaiset magiat ovat kiinostavia asioita. Kuten Lumimies, ufot ja Lochnesin hiriviökin… Eli olen hieman tällainen yliluonollisista asioista kiinostunut miehen alku.

Tuli varmaan hieman tönkkö viesti, mutta minua ei olla lahjottu hienoilla kirjoittamisen taidoilla. Ja olen myös hieman huono perustelemaan kantojani… Myös sanavarastoini on suppea. Harmi… mutta ei voi mitään, kyllä minä olen ihan hyvin pärjännyt elämässäni näillä minun taidoillani!

//Muokkailin tota ensimmäisen kappaleen loppua, ettei viesti kuulostaisi ihan siltä, että vihaisn ihmisiä, jotka ovat uskonnollisia. Sillä en todellakaan vihaa! Uskonto on oma henkilökohtainen asia.