Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#42183
Tooku2
Member

Ite en nyt osaa sanoa, kristitty olen (tai siis joo mut on kastettu jne.) tai sellasta, mut kirkossa en käy ku pakon edessä, eli lähinnä koulun syys- ja kevätkirkot+häät ja hautajaiset. Virsiä en laula, ihan siitä syystä, etten ala laulamaan mistään mihin en usko pätkän vertaa.

Ja olipa tuossa torstaina olikos se nyt joulukirkko vai syyskirkko mutta kuitenkin, kun alko ahdistamaan kirkossa oleminen, jos ei muuten niin apostolisen uskontunnustuksen aikana. "Uskon isään kaikkivaltiaaseen" ja hitot, en _todellakaan ala mitään sellasta lausumaan.
Lasken itteni jonkunmoiseks ateistiks, ja olis kait tarkotus yrittää siirtyä ET:seen kuudenneksi luokaksi, koska uskonnonkirja vaihtuu takaisin vanhaksi ja sehän on tosiaan täynnä Jeesus sitä, Jeesus tätä, Jumala sitä, Jumala tätä. Ei kiitos, ei mulle.
En usko Jumalaan, en oo iltarukousajan jälkeen uskonu. Ja että Jumalalla olis suunnitelma jokaiselle ihmiselle? Eipä ole mulle. Että se suojelee ’lapsiaan’? Eipä suojele mua eikä mun ystäviä, meihin kohdistetaan väkivaltaa ja pilkkauksia. Ja jos on kerran olemassa ’korkeampi voima’, miks maailmassa tapahtuu niin paljon vääryyksiä? Mä en käsitä. Joten uskon johonkin ihan muuhun ku Jumalaan, uskon mieluummin jopa tyynyihini. Ne sentään on olemassa, ne voi nähdä, niihin voi koskea, niitä voi halata. Niihin voi lohduttautua, niihin voi itkeä, niihin voi nauraa.

Mun täti ja setä ei kuulu nykyään enää kirkkoon, oisko ne kääntyny toiseen uskontoon vai muuten vaan eronnu, en muista. Ne kyl selitti täällä jokunen aika sitten käydessään miun vanhemmille siitä uskostaan, ku isän vanhemmat ja muut siskot oli puhunu heistä pahaa kun eivät jouluakaan vietä, ja epäilivät ettei ne vaan halua ostaa heille lahjoja tai vastaavaa. Loput sukulaisista onkin sitten kirkkoon kuuluvia, ja serkku laulaa seurakunnan kuorossakin.

Et sillee. Perustelut ei mitään parasta luokkaa mut ihan sama. 8′)

(Ja näin offina, teen Valtterit ja käyn riparin sit ajallani vaan taloudellisista syistä.)

PS. Itte oon kiinnostunu Buddhalaisuudesta ja Shintolaisuudesta, jännää eiks vaan. Ja jos ne sit joskus, kun saan niistä enemmän tietoa, ei sytytä, oon sit ateisti. Jes.