Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#47072
Jaylie
Member

pikku-oRkki wrote:

Tiituli83 wrote:

jos pitäis valita kumpaan uskon: Jumalaan/Jeesukseen, vai ufoihin/pahoihinhenkiin/muuhun yliluonnolliseen, niin kyl uskonto häviää….

En ymmärrä tuota jaottelua? Jos uskoisi Raamatun mukaisesti Jumalaan ja Jeesukseen, niin väistämättäkin uskoisi MYÖS pahoihin henkiin (jotka taas olit erotellut tuossa poissulkevaksi). Uusi Testamenttihan on täynnä kertomuksia siitä, miten Jeesus ajoi pahoja henkiä ja riivaajia ihmisistä ulos, ja molempien testamenttien puolelle puhutaan myös noidista (jotka tosin olivat miehiä useimmiten, vaikka nykyään ne yleensä mielletään naisiksi), jnejne. Jos uskoo kristittynä absoluuttiseen hyvään (Jeesus, Jumala), niin ei sillä hyvällä olisi mitään merkistystä ilman absoluuttista pahaa (Saatana/Paholainen/millänimellänythaluattekutsua). Ja pahat henget, riivaajat, demonit.. kaikki sellaiset on Saatanan alaisia.

Sen takia Raamatun maailmankuva on musta tosiaalta ihan tosi kiehtova, koska se esittää koko maailman dualistisesti hyvän ja pahan taistelukenttänä. Jotkut kristityt, varsinkin karismaattiset, aina selittääkin miten "me ollaan sodassa koko ajan" – sotaa käydään siis heidän mukaansa nimenomaan henkivaltojen välillä.

Jep, toi on tosi hyvä pointti. Tohon alkuperäseen lainaukseen viittaisin, ja kysyisinkin, et miten ufot on rinnastettavissa noihin muihin? 😮