Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#42165
mimeko
Participant

"Uskonnolliseen yhteiskuntaan kuulumaton".

En ole ikinä kuulunut kirkkoon, kiitos vanhempieni. Eivät altistaneet minua lapsikasteelle, vaan jättivät päätöksen minulle itselleni. Rippikoulua en käynyt, enkä näin ollen siis kuulu tai ole ikinä kuulunutkaan kirkkoon. En muutenkaan ole minkään uskonnon "kannalla", vaikka uskonnoista olenkin kiinnostunut yleisellä tasolla. Sanoisin että olen ateisti. Aatteiden puolesta minussa on ainakin satanistin piirteitä, mutta en kuitenkaan ole satanisti – ja painottaisin tässä välissä, että satanisti ei todellakaan tarkoita saatananpalvojaa: en usko mihinkään kristillisiin juttuihin kuten taivaaseen tai helvettiin, enkä näin ollen myöskään Jumalaan tai saatanaan.
Spiritismi ei kiehdo – yhtenä syynä etten usko siihen, toisena etten kuitenkaan lähde kieltämään minkään olemassaoloa ilman perusteita vaikken siihen itse uskoisikaan, enkä usko että on kovin fiksua alkaa ryppyilemaan hengille.

Aatteistani ja periaatteistani en osaa oiken kertoa… suoraan sanottuna minulla ei ole mitään ylväitä aatteita tai hienoja moraaliperiaatteita joita niin tärkeinä pidetään. Voin tehdä luultavasti mitä vain ilman että "moraali" tai "omatunto" tulevat tielle, esteinä ovat lähinnä käytännön ongelmat koska olen useimmiten melko viitsimätön. Simppelisti voisin ehkä kuvata aate&ajatusmaailmaani sanomalla, että se on… epävakaa ja lievästi kaoottinen.