Re: Uusi sarja julkaisuun?

Home Forums Piirtäminen Sarjakuva julkaisuun? Re: Uusi sarja julkaisuun?

#48601
Devilman
Member

En nyt ole varma, kuuluuko tämä tänne, mutta vastataan silti.

Julkaisemisen kannattavuushan riippuu siitä, millainen sarjakuvasi on. Juoni ja taide kannattaa hioa mahdollisimman hyväksi, eikä tyytyä vähempään kuin 110-prosenttiseen suoritukseen. Itsekin olen harrastusmielessä piirrellyt 13-vuotiaasta saakka, mutta tiedä häntä, olenko vieläkään ihan valmis tuottamaan mitään oikeasti julkaisukelpoista.

Esim. Finnmangaan kannattaa tarjota työtään, kun uskoo sillä olevan mahdollisuuksia. Ja voihan sitä Hokuto Mangan kaltaisia kilpailuja tulla lisääkin. Yhtenä olennaisena asiana omien sarjakuvien tyrkyttämisessä on peräänantamattomuus. On hyvin todennäköistä, ettei ensimmäinen sarjis mene läpi, mutta sitten pitää vain härkäpäisesti jatkaa yrittämistä, sinnikkyydestä ei voi olla haittaa kustannustoimittajien silmissä. Kannattaa myös varautua siihen, ettei aina voi piirtää ihan juuri sellaista sarjakuvaa kuin haluaisi (Leiji Matsumotokin joutui piirtämään ensi alkuun yli kymmenen vuotta shoojoa, vaikka herraa olisi varmasti kiinnostanut enemmän avaruusoopperoiden teko, joista hänet tunnetaankin).

Mutta koska olet vasta 13, ei kannata kiirehtiä, vaan jatkaa piirtämistä ja oman tyylin sekä tarinoiden kehittelyä.
Eli siis tee parhaasi, opi virheistä, pyri jatkuvasti kehittämään taitojasi ja muita kliseitä, joita ei nyt pysty naputtelemaan.