Re: Vampire Knight!

Home Forums Manga Mangasarjat Vampire Knight! Re: Vampire Knight!

#43937
crowiey
Member

siis voi herranen aika sentään teidän kanssa ihmiset!!

vilpittömästi anteeksi jos joku ei ole asiaansa ilmaissut pilkuntarkasti teidän mieleenne sopivaksi, vilpittömät myötätunnot niille jotka joutuvat teidän "minävainkerronomanmielipiteeni" -viestienne "uhreiksi", vain koska eivät ole olleet niin vitsin tarkkoja ja miettineet miten erinäiset henkilöt voivat ottaa nokkiinsa ja kiehahtaa sisäisesti pienimmistäkin asioista.

on yleisesti tunnettua että englanninkieliset mangat ovat laadultaan parempia kuin esim. suomennetut mangat, sehän näkyy selvästi jo hinnoissakin. suurimpana syynä voinee pitää sitä että hahmon uskottavuus voi laimeta aikalailla kun tämä ilmaisee topakalla murteella jotain. englanninkielisissä mangoissa harvemmin tulevat murteet esiin ja näin hahmojen uskottavuus säilyy.

tokihan joissakin suomennoksissa on perin osuvaa jos hahmo puhuu tiettyä murretta, silloin se nimenomaan on vain hyväksi ja vahvistaa hahmon luonnetta. mutta tämäkin vain tietyissä tapauksissa ja hyvin selitettynä (esim. kertomalla sarjassa hahmon taustasta).

puhumattakaan siitä vahingosta että kirjakieli on kokonaan katoamassa suomen nuorison keskuudesta, harvempi enää edes ymmärtää koko puhetta jos heille suoltaa tekstiä kirjakielellä. se on enemmän kuin sääli.