Re: Vampire Knight!

Home Forums Manga Mangasarjat Vampire Knight! Re: Vampire Knight!

#43941
mimeko
Participant

crowiey: kiitos, vähän puolustusta toisellekin puolelle kunnon perusteluilla… Ei tässä aina olla vain pilkkua n*ssimassa, mutta kyllä pitäisi huomata kun kun joku vain kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo, useimmiten ilman asiaa tai pointtia, puhekielellä ja vaikka mitä muuta. jossain vaiheessa ei enää jaksa.

itsekin luen pääosin englanniksi, mutta eivät nekään nyt ylitsevuotavan hyviä aina ole. Ja ääriesimerkkinä vaikkapa One Piece: tässä tapauksessa suomennos kyllä hakkaa ennkunnoksen 6-0

Ei se "hey, how ya doin’?" kaikkien hahmojen suuhun myöskään istu, mutta harva kiinnittää englanninkieliseen kirjoitusasuun huomiota yhtä kriittisesti kuin suomenkieliseen – onhan suomin sentään oma, rakas äidinkieli jota kohtaan on kriittisempi ja jota todennäköisesti myös tulee aina osaamaan loppupeleissä sujuvammin kuin mitään vierasta kieltä. Tämän vuoksi vaikka enkunnoksissa olisi pikkumokia, huonoja sanavalintoja tai huonommin istuvia puhetyylejä, harva kiinnittää niihin huomiota yhtä kärkkäästi kuin suomennoksessa. Koetan aina selittää tätä samaa asiaa, joka useimmille tuntuu olevan hankala ymmärtää koska kukaa jonka kanssa olen ennen puhunuyt ei ole ajatellut asiaa tältä kantilta : /
Se mikä enkunnoksissa on USEIN kiistatta parempaa, on painojälki. sangatsulla esimerkiksi paperi on usein kuin weekly shounen jumpin vessapaperia(anteeksi nyt). Jos ostat suomijulkasuja ja olet masokisti, niin käveleppäs joku päivä fantasiapeleihin ja vertaa ihan huviksesi vaikkapa dark horsen julkaisuihin… ihan eri planeetalta. Vaikkei se enkunnos ole täydellinen, niin mikäs siinä jos tykkää: itsekin useimpia sarjoja luen enkuksi kun en japania laiskana lapsena vielä ole opetellut. Kyllä laadusta loppupeleissä kannattaa maksaa.

//EDITTO-CHAN/lukekaa
crowiey: jatketaanko "mangan suomentaminen" puolella, ettei mene pahemmaksi offiksi täällä? ; ) Ja jos olet huomannut millaisessa tilassa tämä sangatsun "foorumi" jo on ahkerasta ja hyvästä apumodesta huolimatta, niin en usko että sanoisit noin : / Tännehän satelee näitä "iih mä tykkään inuyashasta ku se on komee" viestejä, joita kirjoettaessa ei selvästikään ole mietitty kovinkaan paljoa… ja kyllä näitä viestejä löytyy ihan tämänkin keskustelun aiheelta ja monilta muilta… valitettavasti.