Tammi osti Punaisen jättiläisen

Home Forums Tammi osti Punaisen jättiläisen

#44048
Toimitus
Moderator

Tammi vahvistaa asemaansa johtavana mangakustantajana
 

Kustannusosakeyhtiö Tammi on ostanut Punainen jättiläinen -kustantamon liiketoiminnan 7.1.2009.
Punainen jättiläinen on japanilaiseen ja korealaiseen sarjakuvaan keskittynyt kustantamo, jonka tavoitteena on laajentaa Suomessa julkaistavan aasialaisen sarjakuvan tarjontaa. Punainen jättiläinen on julkaissut Suomessa ensimmäiset korealaiset manhwa-sarjakuvat kuten Les Bijoux, Ragnarök ja Kill me Kiss me. Sarjojen Princess Ai, Yotsuba&! ja Vampire Hunter D suosio jatkaa kasvuaan.
Toimitusjohtaja Antti Grönlund siirtyy Tammeen ja jatkaa manga-liiketoiminnassa Punaisen jättiläisen kehittämistä.

 – Liiketoimintakauppa ei muuta Punaisen jättiläisen kustannuslinjaa. Kauppa vahvistaa Tammen asemaa Suomen johtavana mangakustantajana ja monipuolistaa tarjontaa edelleen, Tammen toimitusjohtaja Anne Valsta sanoo.

Tammi aloitti Suomessa  japanilaisen sarjakuvan eli mangan julkaisemisen vuonna 2003. Tammen Sangatsu Manga –kustannuslinjan suosittuja sarjoja ovat mm. Dragon Ball, Fullmetal Alchemist, Tuulen laakson Nausicaä, Naruto, Fruits Basket. Vuonna 2008 alkoi ensimmäisen suomimangasarjan, Vartijat, julkaiseminen.
”Sangatsu” on japania ja tarkoittaa maaliskuuta.

Vuonna 1943 perustettu Kustannusosakeyhtiö Tammi on Suomen kolmanneksi suurin kirjankustantaja. Yhtiö on osa Bonnier-konsernia, joka toimii yli 20 maassa. Muita Bonnierin Suomessa omistamia yhtiöitä ovat mm MTV3, RadioNova ja Bonnier Publications Finland.

Tammi on Suomen johtava lasten ja nuorten kirjojen kustantaja, vahva haastaja oppikirjoissa sekä tunnettu vahvoista kotimaisista kirjailijoista sekä käännetyn kirjallisuuden helmistä, joista mainittakoon vuodesta 1954 ilmestynyt Keltainen Kirjasto.