Virhealennus ja sarjajulkistus

Jeps. Ensinnäkin, kuten jo luitte uutissivulta (jossa jokainen kelpo mangahemmo-oletettu ja muu sivistystasoaan varjeleva kansalainen käy säännöllisesti), kirjamessujen ajan eli 24.-28.10.2018 mangahinnat verkkokaupassamme ovat tavallistakin matalamielisempiä. Totta puhuen minulla ei ollut tarkoitus aloittaa alennuskampanjaa jo nyt, kun suunnittelin sitä vasta joulun kieppeille. Mutta jonkin virheen seurauksena kaikki aiemmin halvennetutkin mangahinnat ovat äskettäin muuttuneet normaalihinnoiksi! Pahus vieköön. Minulla menee hetki muistella, mitä mikin sarja maksoi, enkä nyt jaksa miettiä kun on muutakin – joten myydään siis kaikkia halvalla saman tien! Eipä ole minun palkastani pois!! …toivottavasti.

Mutta hei, sen verran vinkkaan, että seuraavia tuotteita kannattaa ostaa tuosta kaupasta vasta myöhemmin: Azumanga Daioh, Tokyo Ghoul, Vampire Knight, Navi Luna, One Piece color walk, Weed: Taisteluiden aika sekä Weed-taidekirja. Lisäksi ykkösosat sarjoista Velhon morsian, Orion, Lindbergh, Rock Leen ninjatarinat, Resident Evil ja Magic Knight Rayearth sekä osat 1 ja 2  Titaanien sodasta, 7 kuolemansynnistä ja Fullmetal Alchemistista taitavat olla kymmenestä muutamaankymmeneen senttiä halvempia ”normaalisti” (eli minun keksimilläni hinnoilla, jotka tulevat voimaan joskus messujen jälkeen). Tosin ostosten määrästä riippuen saattaa olla, että postimaksujen kannalta kandee tilata niitäkin samalla kertaa, jos muutakin ostelee.

Ja sitten se julkistus. Materiaalit ja sopimus ovat jo hallussani, joten mitä suotta enää odottelemaan: Aloitamme vuoden 2019 alkupuolella sarjan Yuukoku no Moriarty – Moriarty the Patriot. Helmi-maaliskuu lienee todennäköinen aika. Kohta ajoitan tarkemmin kunhan toimittajaa, latojaa ja kääntäjää on konsultoitu. (Uskokaa pois, minä todella välitän avustajistani. Joskus vähät, mutta silti.) Suominimi on joko Patriootti Moriarty tai Moriarty, patriootti. Kummasta tykkäisit enemmän? Tai, oikeammin, kumpaa ostaisit mieluummin?

Sellaista. Toinenkin ensi vuoden isompi uutuussarja on kohta julkistuskelpoinen, mutta kiusalla saadakseni miettiä toteutusta rauhassa en vielä puhu siitä.

Ja hei, voisi jotain huumorisarjaa ensi vuodeksi katsoa. Gabriel Dropoutia vissiin jatketaan ainakin kutososalla vielä, mutta sitten olemme saavuttaneet japanilaisen julkaisun ja kirjoja tippuilee yksi tai korkeintaan kaksi vuodessa. Varmaan. Ehdotuksia?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Marras

  Ehdotan uudeksi huumorimangasarjaksi Yuru Yuria! Kaikki Gabriel Dropboutista tykkävät tulevat rakastumaam Yuru Yuriin!

  Vastaa
 2. pikku A

  Ehdotukseni komedia sarjaksi olisi Iris Zero. Sitä on ilmestynyt 7 osaa ja se on tällä hetkellä tauolla, mutta olisi kiva saada ilmestyneet osat suomeksi. Tarina sijoittuu maailmaan, jossa suurimmalla osalla ihmisistä on iris-kyky.

  Vastaa
 3. seenoevil

  Hei,

  Kieltämättä huumorisarjoja en ole paras henkilö ehdottelemaan, mutta olen miettinyt olisikohan suomessa mahdollista koittaa enemmän pojille/miehille suunnattuja romanssisarjoja? Uskoisin että laadukas ”pojille suunnattu” romanssi iskisi paremmin molemmille sukupuolille kuin shoujo romanssit.

  Olisi todella hienoa pystyä lukemaan esimerkiksi Maison Ikkokua (15 volumea) tai Kimagure Orange Roadia (18 volumea) fyysisenä Suomeksi. Tietenkin näissä sarjoissa sarjojen ikä voi vaikuttaa todella paljon ja sarjojen pituus voi tuntua turhan pitkältä kokeiluksi (etenkin Orange Roadin kohdalla) Maison Ikkokun kohdalla voisi näkyä jotain Rumiko Takahashi boostia ja uskoisin että näistä olisi se varmempi kokeilu.

  Muita esimerkkejä voisi olla esimerkiksi Your lie in April, sarja löytyy animena netflixistä ja on muutenkin hyvin tunnettu sarja, pokkareita on se 11. Tai vaikka Hatsukoi Limited, se olisi 4 osainen manga ja tuntuu ehkä vähän perinteikkäisemmältä poikain romanssilta.

  Vastaa
 4. Remi

  Moriarty sarja vaikuttaa hyvältä. :3
  Ehdottaisin Ore ga Akuma de, Aitsu ga Yome de 2 pokkaria.
  Gakuen alice 31 pokkaria. Hajimete no aku 16 pokkaria. Takane to hana 12 pokkaria mutta jatkuu yhä.

  Vastaa
 5. Marras

  Ooh, Patriootti Moriarty vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja lupaavalta! Ja arttikin on hyvin nättiä <3 Ehdoton pakko-ostos siis! 😀 Jään innolla odottamaan ekaa osaa!

  Vastaa
 6. Antti Valkama

  Ai juu, unohtui mainita: Menossa ja tulossa on sen verran runsaasti ei-lapsille suunnattuja sarjoja (TG ja TG:re, Moriarty, Titaanien sota, Velhon morsian, Poissa, osin myös Orion), että huumorijutun pitää sopia monenikäisille.

  Vastaa
 7. JefreAkemire

  Meinasin Kangoku Gakuenia ehdottaa, mutta mietin että kyseessä on sen verran räävitön ja härski sarja että ei varmasti myy, joten lyhyempää varmaan…
  NHK ni Youkoso? (8 pokkaria), Sakamoto Desu ga? (4 pokkaria) tai Hataraku Saibou? Jälkimmäisessä olis myös oma opettavainen osuutensa biologiaa ajatellen.

  Vastaa